Hoeveel is er terecht gekomen van Trumps verkiezingsbeloftes?

Politiek
zaterdag, 29 april 2017 om 11:01
welingelichtekringen header 1
Door alle huidige idioterie rondom Trump zou je haast vergeten dat het er in campagnetijd nog bizarder aan toe ging. Zo sloot de toen nog presidentskandidaat een zogenoemd 'Contract met de Amerikaanse kiezer', waarin hij beloofde om binnen honderd dagen van alles te realiseren. Je raadt het al: dat is niet gelukt.
Minder dan een maand voor de verkiezingen zei Trump tegen een menigte fans in het historische Gettysburg dat hij elk voorstel in zijn "Contract with the American Voter" binnen honderd dagen zou uitvoeren als ze voor hem zouden kiezen. Het ging om 38 plannen om "de kracht van de economie, de veiligheid van de gemeenschap en de rechtvaardigheid van de regering te herstellen."
In een interview met persbureau AP vorige maand krabbelde Trump terug. Het plan was geen contract, maar meer een concept. "En met de meeste plannen ben ik een heel eind gekomen," aldus Trump. Dat is niet zo. The Independent maakte na honderd dagen de balans op en komt tot de conclusie dat slechts zeven van de 38 voorstellen zijn gerealiseerd. Meer dan tachtig procent is dus mislukt.
Bron(nen): The Independent