Kennedy: wie krijgt de miljoenen?

Politiek
door Admin
zaterdag, 29 augustus 2009 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Joe Kennedy, patriarch van de Kennedy-clan, en vader van JFK en de nu overleden Ted, waarschuwde zijn kinderen om nooit geldzaken aan tafel te bespreken. "Daarvoor is geld niet genoeg belangrijk," zo meende hij.
De reden kan in ieder geval niet zijn geweest dat er niets te bespreken viel, want de familie geldt als vermogend en Ted Kennedy was een van de rijkste Congresleden.
Volgens The Daily Beast zit het vermogen weggestopt in een labyrinth van trustst en was het Ted Kennedy die dit vermogen beheerde. Hijzelf zou zijn bezittingen op diverse plekken heben ondergebracht en de waarde hiervan wordt geschat op 150 miljoen dollar. De recente crisis zou hier weinig aan hebben veranderd.
De jaarlijkse inkomsten van zijn bezittingen varieerden van 500.000 dollar tot 5 miljoen - afhankelijk van waardeschommelingen en beurskoersen.
Toen de oude Joe Kennedy in 1969 stierf, liet hij een vermogen van circa 400 miljoen dollar na. Zodat in zekere zin al zijn 28 kleinkinderen een min of meer onbezorgde toekomst tegemoet gingen.
Wel werden de familieleden geacht elkaar te hulp te schieten in tijden van tegenslag. Toen Bobby werd doodgeschoten, had hij een schuld van 3 miljoen dollar als gevolg van de presidentiele campagne. Ted Kennedy heeft dit bedrag destijds bijgepast.
Bron(nen): The Daily Beast