'Labour wil niet langer leven'

Politiek
door Admin
zondag, 27 september 2009 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Helaas kunnen we u niet dagelijks vervelen met het feuilleton hoe er wordt afgegeven op Gordon Brown - dat zou te eentonig worden. Maar vandaag kan dat wel!
Eerder en vaker vermeldde Welingelichte Kringen dat er steeds maar wordt ingebeukt op de Britse premier in de hoop dat hij neergaat. Tot op heden is dat niet gelukt, maar je weet natuurlijk nooit.
Vijanden heeft hij te over: de Britse media, de cartoonisten en de oppositie natuurlijk. Maar de gevaarlijkste vijanden bevinden zich immer in de eigen gelederen. Dat zijn de zogenaamde geestverwanten die zich ineens tegen je keren; die - als je het toch al moeilijk hebt - er nog een flinke schep bovenop doen. Zodat je voortaan zeker weet dat je helemaal alleen staat.
The Observer meldt vandaag hoe minister Alistair Darling (Financiën) de mare verspreidt dat de partijleiding de 'wil tot leven' heet verloren. Met andere woorden: euthanasie!
Dit alles vindt plaats aan de vooravond van het grote Labour-congres waar gevierd kan worden dat de partij nu al tien jaar de macht heeft -  met het vooruitzicht dat de Tory's aanstonds de macht zullen grijpen en Labour zullen verpulveren.
Maar Darling wil nog niet opgeven, al ziet hij om zich heen wel erg veel gelatenheid: "We don't look as if we have got fire in our bellies," zegt hij. Andere bronnen rond de Labour-top beweren dat er zelfs gezinspeeld wordt op een nieuwe leider: Brown weg en iemand anders op zijn plaats.
Of het gaat gebeuren? Vast niet, maar alleen al het idee is de zoveelste kat in de richting van de premier.
Bron(nen): The Observer