Lekker natrappen

Politiek
door Admin
dinsdag, 30 juni 2009 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Wie geschoren wordt, moet stil zitten - zo luidt een bekend gezegde. Maar waarom eigenlijk? Gelukkig zijn er nog mensen die zich hieraan niet wensen te houden. Ze zouden wel willen, maar het lukt niet - daarvoor zijn de emoties gewoon te sterk.
Vorige week zijn in Frankrijk een achttal ministers en staatssecretarissen uit de regering gekieperd door president Sarkozy en vandaag heb je al de derde ex die natrapt. Dat belooft nog wat.
Hoofdpersoon van de dag: voormalig staatssecretaris voor sportzaken, Bernard Laporte (hier op de foto met voomalig minister van Justitie, Rachilde Dati). Ten overvloede zij nog vermeld dat hij ooit rugbycoach was van het Franse nationale team, dus een tikje uitdelen is hem niet vreemd.
Bernard Kouchner, de Franse minister van Buitenlande zaken? Die is volgens Laporte zo arrogant dat hij zijn collega niet eens een blik waardig keurde of hem zelfs maar groette. Laporte kwam van een andere planeet (niet die van de Parijse beau monde) en dat zou hij weten ook. Kouchner werd trouwens wereldberoemd door zijn engagement met de verworpenenen der aarde, dus het is niet zo dat hij iedereen die niets voorstelt, negeert.
Dan Bernard Henry Levy, de ook al wereldberoemde filosoof (maakt geen deel uit van de Franse regering, maar behoort wel tot de Parijse upper ten). Die had de staatssecretaris een 'varken' genoemd in een tv-uitzending. Waarop Laporte hem had gebeld en de filosoof had toegesproken op een manier zoals meneer Levy nog maar zelden is toegesproken, aldus de gewezen bewindsman.
Gaan we verder met Rachilde Dati, tot voor kort minister van Justitie, geboren uit Noord Afrikaanse ouders en aldus enige tijd een echte trofee voor Sarkozy.
Dati werd zwanger toen ze nog maar net minister was, heel Frankrijk speculeerde over de vader van de boreling en het gerucht kwam op gang dat Laporte de gelukkige moest zijn.
Lullig voor Laporte, zelf natuurlijk deel uitmakend van een gelukkig gezinnetje.
Hij vermoedde trouwens dat Dati zelf de bron was van dit gerucht en toen hij haar hierop aansprak, stond ze hem enkel maar uit te lachen. "Verschrikkelijk gemaakt mens," aldus onze zegsman.
Tot zover het laatste nieuws uit Parijs.
Bron(nen): Liberation