Mona Keijzer noemt haar poging komst wooncomplex voor dementerende ouderen te verhinderen een 'privékwestie'

Politiek
donderdag, 20 juni 2024 om 13:45
bijgewerkt om donderdag, 20 juni 2024 om 13:54
schermafbeelding 2024 06 20 om 134849
Beoogd woonminister Mona Keijzer wil inhoudelijk niet reageren op berichtgeving dat zij tot aan de hoogste rechter bezwaar maakte tegen de bouw van een woonzorgcomplex tegenover haar eigen woning. Keijzer noemt de zaak tijdens haar hoorzitting in de Tweede Kamer een "privékwestie".
Het AD berichtte deze week over Keijzers bezwaarprocedure, waarin zij zich beriep op natuur- en stikstofregels. Haar eigen partij verzet zich juist sterk tegen die regels. Ook staat in het hoofdlijnenakkoord dat het aantal mogelijkheden tot bezwaar wordt beperkt.
JA21-voorman Joost Eerdmans vraagt zich hardop af hoe geloofwaardig Keijzer nu is als woonminister. Habtamu de Hoop (GroenLinks-PvdA) sluit zich daarbij aan, en hoopt dat Keijzer als minister het recht op wonen laat voorgaan op het recht van een vrij uitzicht.
Keijzer verweet De Hoop dat hij zich niet had verdiept in de kwestie. "Verdiep je in het dossier voordat je hier deze stelling zo neerlegt." Het ging er volgens haar niet om dat het een wooncomplex voor dementerende ouderen betreft, maar vooral dat er op die plek wordt gebouwd. "Laten we met elkaar proberen wat minder polariserend op te treden", verzuchtte de beoogd bewindsvrouw.