Omvolking en tribunalen: dit is Gidi Markuszower, de nieuwe vice-premier en minister van migratie

Politiek
woensdag, 12 juni 2024 om 11:07
bijgewerkt om woensdag, 12 juni 2024 om 11:24
anp 499322160
Het nieuwe kabinet Wilders/Schoof krijgt vorm nu de verdeling van de ministersposten duidelijk is geworden. Van de plannen voor een extraparlementair kabinet lijkt weinig meer over. En er staan enkele zeer controversiële namen op het lijstje beoogde bewindslieden. Neem bijvoorbeeld de nieuwe vice-premier en minister van migratie Gidi Markuszower (PVV).
Tribunalen en omvolkingstheorieën
Hij riep twee jaar geleden achter het spreekgestoelte in de Tweede Kamer nog: “Het huidige immigratiebeleid is één grote misdaad tegen het Nederlandse volk. En zij, jullie dus ook hier allemaal [in de Tweede kamer] zouden voor een tribunaal gedaagd moeten worden."
Informatie gelekt naar Mossad
Als PVV-kandidaat-Kamerlid trok hij zich in 2010 als nummer vijf van de kandidatenlijst terug toen CDA-minister Ernst Hirsch Ballin PVV-partijleider Geert Wilders waarschuwde dat Markuszower volgens de AIVD informatie zou hebben overgedragen aan een buitenlandse mogendheid; het ging hier hoogstwaarschijnlijk over de Israëlische geheime dienst, de Mossad.
Verboden wapenbezit
Markuszower is in 2008 bovendien opgepakt voor verboden wapenbezit, toen hij een vuurwapen bij zich had in de RAI. Hij was daar beveiliger bij de viering van zestig jaar Israël. Het OM heeft hem daar echter niet voor vervolgd.

Beoogd #PVV vice-premier Markuszower in het kabinet Wilders/Schoof verkondigde eerder : "het huidige immigratiebeleid [is] één grote misdaad tegen het Nederlandse volk en zij, jullie dus ook hier allemaal [in de Tweede kamer] zouden voor een tribunaal gedaagd moeten worden"

554
Reply