Op jacht naar miljonairs

Politiek
door Admin
woensdag, 30 december 2009 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Gordon Brown is al vele malen doodverklaard maar het moet gezegd dat hij doorvecht tot het bittere eind - in de beste Engelse traditie. De Prime Minister heeft goed begrepen dat je in tijden van recessie niet moet terugschrikken voor een flinke dosis retoriek en omdat iedereen hem toch al heeft doodverklaard zodra de volgende verkiezingen plaatsvinden, is ook dat een reden om een klein experiment niet uit de weg te gaan. The Daily Telegraph wist vandaag beslag te leggen op Browns nieuwjaarsrede en daarin vallen de volgende zaken te lezen.
Ten eerste gaat hij de rijken ervan beschuldigen dat ze alleen maar aan zichzelf denken, hun privileges goed in de gaten houden en dat de gewone man het verder mag uitzoeken.
Eh... voorbeelden graag? Nee, de krant komt niet met voorbeelden maar daar gaat het ook niet om. Rijke mensen uitmaken voor slechte mensen is voor een socialist gewoon een dankbaar klusje. Zoiets gaat erin als koek, zeker nu mensen weleens in de krant hebben gelezen dat iemand ergens een bonus voor kreeg. Helemaal goed, verder niets meer aan doen.
Daarnaast gaat Brown zeggen dat de recessie voorbij is.
Huh? Echt waar? Jawel, de premier in benarde positie verklaart het recessieseizoen gewoon voor gesloten en ook dat is - op korte termijn dan - best slim. Wie snakt niet naar betere tijden nu er al langer dan een jaar over de economische crisis wordt geemmerd?
En als blijkt dat die crisis veel hardnekkiger is dan Brown nu beweert?
Dan is voor hem te hopen dat dit inzicht pas na de Britse parlementsverkiezingen tot de massa doordringt.