Pas op, geheim agent

Politiek
door Admin
woensdag, 28 april 2010 om 00:00
welingelichtekringen header 1
De dame op bijgaande foto heet Ekaterina Gerasimova, maar de kans is groot dat ze - als u haar tegenkomt in Moskou - zichzelf gewoon Katya noemt of zelfs heel anders.
Stel dat het klikt tussen Katya en u, en ze gaat met u mee naar uw hotelkamer of naar een andere intieme plek, dan denkt u wellicht bij uzelf: beet! Dat klopt. 'Beet' is het goede woord, zij het dat u in de val bent gelopen en dat deze affaire vermoedelijk een staartje krijgt. Ekaterina Gerasimova heeft staalharde blauwe ogen, ziet er ietwat onschuldig uit en heeft een bevallig lichaam. Ze werkt voor het Kremlin en is volgens The Daily Telegraph een beruchte geheim agent die al menige man in verlegenheid heeft gebracht. Haar opdrachtgever: de regering. Haar werkwijze: mannen die in diskrediet moeten worden gebracht meelokken naar een aparte ruimte, drugs aanbieden, seks bedrijven, een en ander op foto of video vastleggen, en beeld en geluid op het juiste moment naar buiten brengen. Het zijn, wat The Daily Telegraph noemt 'honey trap techniques,' een oud specialsime van de KGB, en ook een oud specialisme van Russische vrouwen.
Een van haar recente slachtoffers is Viktor Shenderovich, journalist en scriptschrijver van het Russische Spitting Image. Viktor is getrouwd, heeft een dochter en zit nu dik in de shit. En heeft geen tijd meer om op tv de draak te steken met de Russische machthebbers. Ook de editor van het Russische Newsweek staat inmiddels in zijn onderboek en in gezelschap van Katya op de video, terwijl hij aan de coke zit. Weg reputatie.
Nogmaals, als u binnenkort in Moskou bent en ... etc.