Politie wil taser. Ze wil hem nú

Politiek
donderdag, 05 september 2019 om 6:54
skynews police taser uk 4526735
Korpschef Erik Akerboom is het wachten op een besluit over de invoer van het stroomstootwapen voor agenten beu. „Invoeren dat ding. We wachten er met smart op. Er moet een einde komen aan dat eindeloze getreuzel van de politiek.”
De baas van de Nationale Politie doet deze ongebruikelijke dringende oproep aan het kabinet in De Telegraaf naar aanleiding van het toenemende geweld tegen de politie. De bruiloft in Rotterdam, waarbij een agent werd neergeslagen heeft de emoties opgejaagd. Er is ook steeds meer gemor onder zijn mensen en bij de machtige politiebonden. De politie wil zich beter kunnen beschermen en denkt dat de taser daar een belangrijk middel in is
„Niet alleen de bonden krijgen mails, ik krijg ze ook van politiemensen. Hun frustratie is ook mijn frustratie. We hebben het onlangs uitgerekend: meer dan eens per uur wordt een agent belaagd. We zitten in een heel andere atmosfeer dan tien jaar geleden. Het geweld lijkt onuitroeibaar.”
Akerboom is ervan overtuigd dat het uitrusten van agenten met een stroomstootwapen helpt bij het terugveroveren van het gezag. „Het is effectief om geweld te stoppen en werkt bovendien preventief. De taser geeft politiemensen een boost van vertrouwen. Het is een belangrijke investering in veiligheid.”