Remember him?

Politiek
door Admin
woensdag, 09 juni 2010 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Ach, wat gaat de tijd toch snel. Nog maar enkele weken geleden was deze man premier van Groot-Brittannië en wat is in godsnaam van hem geworden? 'Remember him?' vraagt The Daily Telegraph aan zijn lezers om vervolgens te vertellen hoe Brown naar zijn vertrouwde Schotland is vertrokken en tot op heden spoorloos is. Nou was hij daar volgens de krant altijd al goed in als er problemen waren, spoorloos verdwijnen, maar nu is het anders want Brown is ambteloos burger.
Vermoedelijk zit hij even uit de blazen bij zijn nog jonge gezinnetje om daarna het lucratieve circuit in te gaan van de elder statesman en op die manier vele miljoenen te vergaren met adviezen en lezingen. Plus een te schrijven memoir waar uitgevers graag een fortuin voor neertellen.
De overgang is zeer abrupt van het centrum van de macht naar een uithoek van het land waar de zon nimmer schijnt en niemand je nog met de egards behandelt waar je in korte tijd zo aan gewend was geraakt. Als J. P. Balkenende tijd heeft, moet hij vandaag beslist The Daily Telegraph even lezen. Kan hij zien wat hem te wachten staat.