Rijksambtenaren krijgen (betaald en onder werktijd) workshop van tarotlezeres

Politiek
zaterdag, 07 september 2019 om 10:45
dpaphotosthree864743
Het ministerie van Justitie en Veiligheid wil, na vele schandalen, meer openheid, veiligheid en integriteit. Een mooi streven, alleen de manier waarop is nogal opmerkelijk: ambtenaren krijgen een cursus van een tarotlezeres. Zelf noemen ze het 'absurd' en 'geldverspilling'.
Voor de Week van het Onbesproken Gedrag heeft het ministerie NLP-coach Imke Gaiser Verhaeren uitgenodigd om een cursus te geven met de titel ‘hoe maak ik van mijn engeltjes bengeltjes’ en eentje die 'Kletspot' wordt genoemd. Ze werd in 2018 door Sociale Zaken en Werkgelegenheid ook al eens ingehuurd als tarotlezeres, maar daar kwam zoveel kritiek op dat de sessies werden geannuleerd.
Ambtenaren noemen de huidige Bengel- en Kletspotcursussen 'te vaag' en 'te zweverig'. "Wat al die cursussen ongeloofwaardig maakt, is dat niemand is ingegaan op de eventuele politieke bemoeienis in de zaak-Wilders, het aftreden van staatssecretaris Harbers of de aangifte tegen het lek in de WODC-zaak, om maar een paar affaires te noemen”, zegt een ambtenaar anoniem tegen het AD.
"Ik val van mijn stoel”, reageert SP-Kamerlid Michiel van Nispen. ,,Ik wil niet één week van onbesproken gedrag, maar 52 van zulke weken op het ministerie dat waakt over onze rechtsstaat. De politieke top van de VVD heeft jarenlang gezorgd voor een foute cultuur. Die los je niet op met zweverige dure cursussen voor medewerkers. De huidige bewindspersonen zullen in álles het goede voorbeeld moeten geven door open, eerlijk en integer te zijn.”
Bron(nen): AD