Ruim baan voor de rijken

Politiek
door Admin
maandag, 01 februari 2010 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Op bijgaande foto ziet u de Duitse autocoureur Michael Schumacher en zijn vrouw. Ze wonen in het Zwitserse plaatsje Gland aan het Meer van Genève en afgaande op deze foto is het leven daar ook niet altijd even zorgeloos. Nou dat klopt.
In Zwitserland betaalt men lokale, kantonale en nationale belasting, en al die belastingen zitten elkaar soms danig in de weg. Nu heeft het er de schijn van dat de bewoners van grote huizen een flink huurwaardeforfait aan de broek zullen krijgen en wie zijn daardoor het meest geraakt?
Precies, de rijkaards die van verre zijn gekomen om min of meer ongestoord in Zwitserland te kunnen wonen in hun kleine paleizen. En met ongestoord wordt ook bedoeld: niet om de haverklap hoeven opschrikken van een blauwe envelop op de mat met daarin hoge aanslagen.
Vips als Schumacher, Johnny Hallyday en zo'n 4.000 andere schatrijke buitenlanders zouden weleens - zo wordt gevreesd - verstoord kunnen raken als de fiscus nu zijn rechten doet gelden. En omdat deze minieme bevolkingsgroep zo ontzettend veel geld in Zwitserland uitgeeft en parkeert, gaan er stemmen op de gepriviligeerden hun privileges te laten behouden.
Afgaande op de gezichtsuitdrukkingen op bijgaande foto, is de uitkomst nog onbeslist.