Russische troepen hadden 10 martellocaties in Izium

Politiek
door Gerard Driehuismaandag, 03 oktober 2022 om 7:09
schermafbeelding 2022 10 03 om 070745
Russische troepen hadden 10 martellocaties in Izium waar ze Oekraïense soldaten en burgers hebben geëlektrocuteerd, gewaterboard, geslagen en neergeschoten, zegt een onderzoeksrapport van Associated Press.
Door interviews met overlevenden en rapportages ter plaatse, concludeerde AP's onderzoek dat marteling in de stad "willekeurig, wijdverbreid en absoluut routine was voor zowel burgers als soldaten".
Russische troepen bezetten Izium, gelegen in de regio Charkov in Oost-Oekraïne, tijdens de eerste maanden van de oorlog in april. Maar het succesvolle tegenoffensief van Oekraïense troepen vorige maand dwongen de Russen terug te trekken. Na zes maanden bezetting heroverden Oekraïners de stad op 10 september.
De Russische terugtocht werd snel gevolgd door berichten over wreedheden. Oekraïense functionarissen zeiden dat ze bezig waren met het identificeren van meer dan 400 burgers die waren begraven in een massagraf waarin sommige lijken tekenen van marteling vertoonden, waaronder sporen van touwen die om hun handen en nek waren gebonden.
in der naehe der stadt isjum
Bron(nen): Business Insider