Stemt allen CDA!

Politiek
door Admin
donderdag, 04 juni 2009 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Rena Netjes is kandidaat voor het Europees Parlement van het CDA en gemeenteraadslid in Amsterdam. Ze is dol op moslims en moslimlanden. Bijvoorbeeld: "Er is geen onderdrukking van vrouwen. Het probleem ligt vooral bij de vrouwen zelf. Die moeten het zelf beter doen." Ze staat niet hoog op de lijst, maar voert een eigen campagne om met voorkeursstemmen te worden gekozen. Half Amsterdam hangt vol met haar affiche. Haar doelgroep zijn vooral Moslims. Ze gaf een verhelderend interview over haar standpunten aan de Al Yaqeen moskee.
Over integratie en Israel "De vraag is of een persoon moet integreren of assimileren. In Nederland schuift het steeds meer naar assimileren. En dan zeg ik altijd: “Hoe zit het dan met die Nederlanders in het buitenland? Passen die zich aan? Spreken zij de taal ook al wonen ze er twintig jaar? Brengen zij hun kinderen naar een Arabische school?” Nee hoor, ze brengen hun kinderen gewoon naar een Nederlandse school. Eén van de honderd spreekt maar Arabisch. Qua kleding passen ze zich ook niet of nauwelijks aan. "Ik ben voor de opschorting van associatieverdragen met Israel, dat zijn handelsverdragen met voordelen voor Israël, zolang er geen onafhankelijke Palestijnse Staat is. Israël is voor 80% van de export afhankelijk van de EU, dus wij kunnen wel degelijk een vuist maken zouden wij willen. Als wij als CDA voor mensenrechten staan en gerechtigheid, dan is dat niet alleen voor het ene land wel en het andere land niet. En dit standpunt draag ik nu ook uit binnen mijn partij."
"Waar ik mij zo over verbaas en aan erger, is de gedachtegang die Bush en Blair de wereld in hebben gebracht, namelijk: “Ze komen onze democratie aanvallen.” Dan denk ik: “Nee, de mensen in het Midden-Oosten zijn juist heel boos vanwege de inmenging in hún landen en op de dictators die hun landen niet goed opbouwen, en onze steun aan dergelijke regimes. En ten tweede natuurlijk het Israëlisch-Palestijns conflict dat van kwaad tot erger wordt.”
Over terrorisme "Ik kom ook veel in het Midden-Oosten en heb daar ook gestudeerd. Op dit moment ben ik er zelfs iedere maand. Ik vind het daar erg prettig. Ik vind die wereld erg leuk. k vind het eerlijk gezegd in die landen gezelliger dan in Nederland." "Ik zeg ook vaak tegen mensen die het wellicht in eerste instantie niet eens zijn met mijn standpunten, dat als die mensen onze manier van leven aan zouden willen vallen of onze democratie, waarom hebben ze dan geen aanslagen gepleegd in bijvoorbeeld Tokio, Shanghai of Oslo? Waarom in de VS, Groot-Brittannië en Madrid? Waarom juist die drie landen die inmenging hadden in het Midden-Oosten? Daar hebben ze dan geen antwoord op. En het Christendom staat veel dichterbij de Islam dan de religies die bijvoorbeeld in Tokio of China worden aangehangen. Dus als ze onze religie wilden aanvallen, dan hadden ze dat veeleer in die landen gedaan."
Over het Europarlement "Omdat ik de Koran kan lezen, ken ik de Islam ken enkan ik de Arabische media volgen. Als je dan al die discussies en onderwerpen voorbij ziet komen in het Europese Parlement en er continu iemand bij is met kennis, kun je ingrijpen en zeggen: “He, dat klopt niet.” En dat doe ik nu ook in de Amsterdamse gemeenteraad. Ik maak me hard tegen discriminatie en racisme. Ik wil het opnemen voor de moslims, want ik vind het heel erg wat er nu allemaal gebeurt en dit moet stoppen. Ik zal mijn nek voor jullie uitsteken. Wat er nu gebeurt is gewoon onrecht."
Over vrouwenrechten "Mijn man doet bij ons de strijk en meer, en ik doe niets in het huishouden op dit moment tijdens de campagne. Verder is het zo dat Mohammed een aantal vrouwenrechten heeft ingevoerd die er voorheen niet waren. Volgens mij hangt het zeer per persoon en cultuur af. Als je in Egypte kijkt, dan zie je dat de moslims en de christenen dezelfde gewoonten hebben."   "Laat ik nog een ander verassend aspect inbrengen: in Egypte heb je meer vrouwelijke hoogleraren dan in Nederland. Pakistan, Turkije en Indonesië hebben een vrouwelijke premier gehad. In Nederland is dat nog niet voorgekomen.  Ik denk dat het probleem vooral bij de vrouwen ligt. Die moeten het zelf beter doen."