Topadviseur Fauci spreekt Trump tegen: Virus komt niet uit Chinees lab

Politiek
dinsdag, 05 mei 2020 om 12:45
000 1qw43l
President Trump beweerde vorige week opnieuw dat Covid-19 uit een laboratorium in Wuhan is ontsnapt. Daar zou hij overtuigend bewijs voor hebben gezien. Minister van Buitenlandse Zaken Pompeo bevestigde dat. Nu spreekt Amerika's bekendste viroloog en adviseur van Trump, Anthony Fauci, hen tegen: het virus komt níet uit een Chinees lab.
"Als je kijkt naar de evolutie van het virus in vleermuizen en wat er nu rondwaart dan gaat het wetenschappelijk bewijs zeer, zeer sterk richting een virus dat niet kunstmatig of opzettelijk is gemanipuleerd. De hele stapsgewijze evolutie over tijd wijst er sterk op dat dit virus in de natuur is ontstaan en toen is overgesprongen op een andere soort," aldus Fauci tegen National Geographic.
Heel gekwalificeerde biologen hebben volgens de viroloog vastgesteld dat het virus uit de natuur afkomstig is. Over mensen die anders beweren zegt hij: "Ik begrijp niet waar ze het over hebben en ik heb geen zin om heel veel tijd te besteden aan dit soort cirkelredeneringen."
De opmerkingen zijn een klap in het gezicht van Trump en Pompeo, die de afgelopen weken juist de schuld in de schoenen van China probeerden te schuiven.