Trump 'gaat mentaal snel achteruit.' Zorgen in het Witte Huis

Politiek
zaterdag, 07 september 2019 om 7:00
screenshot 3
De snelle achteruitgang van de geestelijke vermogens van president Donald Trump baart de mensen rond hem in het Witte Huis zorgen, meldde Business Insider vrijdag.
"De assistenten en vertrouwelingen van Trump worden steeds bezorgder over zijn mentale toestand, dat zich de laatste dagen uitte in grillig gedrag, woede uitbarstingen en zijn bizarre fixaties".
Trump heeft de hele week een enorme zaak gemaakt van zijn leugen dat orkaan Dorian Alabama bedreigde. Het begon er mee dat hij zondag zonder reden beweerde dat de staat Alabama ook in de baan van de orkaan lag. Dat lag ij niet en het Amerikaanse KNMI bracht twintig minuten na Trumps bewering al de leugen bloot. Maar tot gisteren bleef Trump beweren dat hij gelijk heeft. En het is goed mogelijk dat hij er het weekend mee verder gaat, want het heeft hem in de greep. Hij slaagt er niet in om het achter zich te laten en maakt het daarmee iedere dag pijnlijker.
"Niemand weet meer wat je van hem kan verwachten", zegt een voormalige functionaris van het Witte Huis.
"Zijn humeur verandert van de ene minuut op de andere op basis van een kop of tweet, en het volgende moment, wordt zijn hele agenda om gegooid, omdat hij zijn sh * t verliest", legt de voormalige functionaris uit.
"Mensen zijn gewend aan de president die dingen zegt die niet waar zijn, maar dit Alabama-gedoe is een ander verhaal." In augustus waarschuwde Psychiater dr. Lance Dodes voor het versnelde verval van Trumps geestelijke vermogens. Dodes: “Het wordt erger, omdat hij een fundamentele behoefte heeft om almachtig en geliefd te zijn. Hij kan geen uitdagingen of rivaliteit aan en het wezen van democratie is dat er concurrentie is. We hebben meer dan één mening. Het was voorspelbaar dat verder losgeslagen zou raken als hij in een positie kwam waarin mensen hem uitdagen.”