Verboden toegang voor radicale moslims

Politiek
door Admin
zondag, 30 mei 2010 om 00:00
welingelichtekringen header 1
De nieuwe Britse regering wordt nu getest in hoeverre ze haatzaaiende mosims toelaat tot het Verenigd Koninkrijk. Alle ogen zijn gericht op Theresa May, minister van Binnenlandse Zaken, om te zien of ze Zakir Naik het land zal binnenlaten. Naik is een bekende Indiase tv-evangelist die zeer anti-Westerse geluiden maakt. De aanslagen van 11 september 2001 waren volgens hem in scene gezet door Amerika zelf en vrouwen in dit deel van de wereld vragen erom te worden verkracht, zo uitdagend lopen ze er bij.
Op Peace TV, zijn vaste tv-station, heeft hij opgeroepen moslims te executeren die hun geloof hebben verlaten. Ook de slogan 'iedere moslim zou een terrorist moeten zijn' is van hem afkomstig. De komst naar Groot-Brittannie is een test voor David Cameron en zijn regering om te zien hoe standvastig ze zijn. Vooralsnog liet het ministerie van Binnenlandse Zaken weten dat er geen plannen zijn Naik de toegang tot het land te ontzeggen.
Mocht deze evangelist inderdaad het land niet binnenkomen, dan behoort een uitwijk naar Nederland vast tot de mogelijkheden. Recentelijk, tweede helft van mei, vonden in Amsterdam twee concurrerende islamcongressen plaats, zie de 2de link. Sprekers uit binnen- en buitenland kwamen bijeen in de RAI en het Mövenpick Hotel. Waarbij sommige deelnemers de radicale boodschap bepaald niet schuwden.