Vrees voor wapengekletter: nieuw jaar, nieuwe doelen voor Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un

Politiek
woensdag, 28 december 2022 om 11:25
anp 459919898
Dictator Kim Jong-un, die al meer dan tien jaar op wrede wijze de scepter zwaait over het noordelijke deel van het Koreaanse schiereiland, heeft de nieuwe militaire doelstellingen aangekondigd voor 2023 op de jaarlijkse vergadering van de regerende Arbeiderspartij.
'De Geweldige Leider' bepaalde 'nieuwe sleuteldoelstellingen voor de versterking van de zelfverdedigingscapaciteit', meldt het staatspersagentschap KCNA, zonder in details te treden. Jong-un heeft 'de nieuwe moeilijke situatie op het Koreaanse schiereiland' geanalyseerd en geëvalueerd, en legt de nadruk op de 'strijd tegen de vijand' volgens KCNA.
Afgelopen jaar voerde Noord-Korea een recordaantal wapentests uit, inclusief geavanceerde intercontinentale ballistische raketten, die uitgerust kunnen worden met een kernkop. VN-resoluties verbieden het gebruik en het testen van deze raketten, maar 'de Briljante Kameraad' slaat alle waarschuwingen in de wind.
Zuid-Korea en Japan, maar ook de Verenigde Staten worden nerveus van de 'ernstige provocaties' van de schurkenstaat, waar het volk een triest bestaan leidt vol honger, ziekte, onderdrukking en terreur.
Bron(nen): HLN