Weg Hope, weg Change

Politiek
door Admin
donderdag, 23 september 2010 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Je zou bijna vergeten dat het pas 20 maanden is geleden dat Barack Obama het Witte Huis betrad en vol verwachting aan zijn presidentschap begon. Obama werd toen nog om alles geprezen, ook om de manier waarop hij zijn dreamteam samenstelde dat met hem orde op zaken zou stellen. Uit Obama's Wars van de journalistieke veteraan Bob Woodward kan de lezer nu opmaken dat het achter de schermen meestentijds oorlog was. Je hebt capabele medewerkers en kneuzen, en uiteraard staat de een de ander naar het leven. Bijzonder veel haat gaat richting David Axelrod (aanvankelijk Obama's camagnebaas, nu hoofd p.r. op het Witte Huis) en dat valt Welingelichte Kringen wel vaker op: de p.r.-clowns worden dikwijls het meest gehaat door mensen die wel iets presteren.
Nou is haat en nijd in een machtscentrum niets nieuws, maar The Daily Telegraph analyseert aan de hand van Woodward dat op het Witte Huis op dit moment eigenlijk niets functioneert. De eerste adviseurs van faam vertrekken alweer en Democratische politici die komende tijd nog een kans bij hun kiezers willen maken, noemen de naam van Obama zo weinig mogelijk. Anders is winnen helemaal onmogelijk.
Obama leidde tot een ongehoorde deceptie onder medewerkers, politici en onder kiezers. Algehele klacht: 'He misunderstood Main Street.' De geweldige woorden die hij in de campagne tot zijn beschikking had, klinken nu opmerkelijk hol. Van de compassie waar hij destijds zo befaamd om was, is weinig meer te bekennen. De liefde is over.