Advocaat: Imanuelle Grives handelde nog om andere reden in drugs

Vandaag wordt bekend of actrice Imanuelle Grives nog een maand langer vast blijft zitten of onder elektronisch toezicht in België mag verblijven. Ze is betrapt op de handel van drugs op festival Tomorrowland. Naar eigen zeggen wilde ze zich voorbereiden op een rol. Haar advocaat laat nu doorschemeren dat er nog andere redenen waren om te dealen.

Dat twittert AD-verslaggever Victor Schildkamp die bij de zitting aanwezig is. De advocaat van Grives is op vakantie. Haar vervanger, Luc Delbrouck, laat weten dat de actrice niet enkel drugs dealde om 'te oefenen voor een filmrol'. Ze had meer beweegredenen, maar daar gaat de strafpleiter niet verder op in. "Je vraagt na afloop waarom iemand iets heeft gedaan, maar er is niet altijd een overduidelijke reden voor." Wel zegt hij dat Grives 'vooral erg naïef is geweest'.

Delbrouck zei vanochtend ook nog dat Imanuelle maar een van de twee weekenden naar Tomorrowland zou gaan. "Dus die later gevonden drugs op haar logeeradres waren daar niet voor bedoeld”. Volgens de advocaat is het onderzoek naar de drugshandel afgerond. "De inhoudelijke behandeling van haar zaak zal niet lang meer op zich laten wachten.”

 

Bron(nen):   AD