Ridouan Taghi: ongrijpbare, bloeddorstige vijand tegen wie Nederland niet is opgewassen.

De man die Nederland op zijn grondvesten doet schudden is Ridouan Taghi, een criminele baas waar we, volgens crime-expert Paul Vught van het Parool niet tegen zijn opgewassen. Het begon met een beetje klooien in Vianen, het is nu gevorderd tot regelmatige bloedbaden. En we zijn nog niet van hem af.

Het is niet bewezen dat Taghi de advocaat van kroongetuige Nabil liet vermoorden, maar de moord draagt in zijn ijskoude wreedheid wel diens handtekening. Zoals ook het plan om een spyshop met een antitankraket van de aarde te vegen typisch Taghi is.

Het Parool: "Uit onwaarschijnlijk botte berichten die Taghi volgens justitie heeft verstuurd, rijst zonneklaar het beeld van een crimineel die zich onaantastbaar waant en die ervan overtuigd is dat hij niets te verliezen heeft. Een crimineel die in een mum beslist over leven en dood."

John van de Heuvel in de Telegraaf: "Wraak. Bij de voortvluchtige ’Mocro-maffia’ gangster Ridouan Taghi draait alles om terugslaan; en dan het liefst in de overtreffende trap. Bij alle moorden waarmee hij door justitie in verband wordt gebracht keert dit terug. Ook bij de maandenlang voorbereide moord op spyshophouder Ronald Bakker." Bakker zou de politie hebben geholpen.

Ridouan Taghi (Beni Selman20 december 1977), is de onbetwiste leider van een bende waarvan een aantal leden als verdachten wordt vervolgd in het Marengo-proces. Hij wordt al geruime tijd vruchteloos gezocht en het Openbaar Ministerie looft een beloning van €100.000 uit aan degene met de gouden tip die leidt tot de aanhouding. Maar als er al mensen zijn die het weten, dan durven ze niet te getuigen. En onlogisch is dat niet.

Taghi is geboren in het noorden van Marokko. Samen met zijn ouders, oudere broer en twee zussen kwam hij in 1980 naar Vianen in Nederland. Daar werden later in het gezin nog twee zussen en een broer geboren. Taghi maakt in zijn jonge jaren deel uit van jeugdbende Bad Boys, actief in de omgeving van Nieuwegein, in 1992 wordt Taghi voor het eerst veroordeeld voor onder andere inbraken en wapenbezit.

Bron(nen):   Het Parool  De Telegraaf