11 pakketjes per seconde op de drukste dag bij Bol.com

Samenleving
door anp
maandag, 21 december 2015 om 22:02
11 pakketjes per seconde1450731858
Als alle maandag bij bol.com bestelde pakketjes achter elkaar gelegd worden, krijg je een lijn van ruim 100 kilometer. De maandag voor Kerstmis is traditioneel de drukste dag bij het onlinewarenhuis, maar nu zijn alle records gebroken.
Kunstkerstbomen, tafelkleden, gehele serviezen, spiraalsnijders voor in de keuken; al deze zaken worden op de valreep nog besteld voor de feestdagen. Ruim 350.000 artikelen zijn maandag besteld en verzonden, vertelt directeur Daniel Ropers. ,,Deze dag is de drukste dag ooit in de geschiedenis van bol.com. Iedere seconde worden er elf artikelen besteld.'' Absolute topper is 25, het nieuwe album van de Britse zangeres Adele. ,,Dat is zelfs het best verkochte artikel van 2015.''
Vorig jaar was de maandag voor Kerstmis ook de drukste dag van het jaar, maar het aantal bestelde pakketten lag toen zeker 100.000 stuks lager. Het assortiment is sinds die tijd overigens wel uitgebreid. ,,De omzet is nu waarschijnlijk 70 procent hoger vergeleken met de maandag voor kerst vorig jaar'', zegt Ropers. De omzet ligt naar verwachting ook 20 procent hoger dan het vorige record. Dat was drie weken geleden met Sinterklaas. Hoe hoog die omzet dan is, mag de directeur niet vertellen, omdat moederbedrijf Ahold beursgenoteerd is.