'Mínder vuurwapens in scholen? Nee, méér vuurwapens in scholen!’

Samenleving
vrijdag, 21 december 2012 om 17:44
screen shot 2012 12 21 at 114035 am
De machtige National Rifle Association (NRA) in de VS heeft een week na de schietpartij in Newtown de oplossing gevonden: Méér vuurwapens in scholen.
NRA-directeur Wayne LaPierre zegt het onomwonden: 'The only thing stopping a bad guy with a gun is a good guy with a gun' ('De enige manier om een slechterik met een vuurwapen te stoppen is een goed persoon met een vuurwapen').
De NRA (vier miljoen leden) wil in elke school in Amerika bewapende politiemensen inzetten om leerlingen en leraren te beschermen.
Er was met spanning uitgekeken naar de persconferentie van de NRA. De steun voor strengere wapenwetten groeit immers in de VS. Maar de strijdbare NRA wijkt geen millimeter.
Hun plan leidt tot meer wapens en doet niks aan alle moordpartijen buiten scholen. Moorden in scholen trekken altijd veel publiciteit maar meer dan 95 procent van de vuurwapendoden vallen buiten scholen of universiteiten.
De NRA komt dus niet met strengere regels voor eigenaren van vuurwapens: Meer training voor ze een vuurwapen mogen hebben (vergelijkbaar met een rijbewijs), strengere regels voor wapenshows (waar bijna geen beperkingen zijn), langere wachttijden en betere registratie. Ook blijft de NRA voor vrije verkoop van de beruchte aanvalswapens ('assault rifles').
Organisaties die voor meer Gun Control dringen al lang aan op dergelijke maatregelen. De NRA gaat daar dus weer voor liggen. Het voornemen van president Obama om echt strengere wetten in te voeren zal niet makkelijk worden.
Bron(nen): WashPost NBC CBS