Nederlandse vrouwen in het geweer tegen Turkse billenkoning

Een paar honderd Nederlandse vrouwen hebben zich verenigd tegen een Turkse kliniek, gespecialiseerd in mooie billen: hun billen werden niet mooier, maar zijn verminkt, zeggen ze. „Ik wilde een platte buik, een rechte rug en billen met volume”, zegt een van hen, Cheyenne, tegen De Telegraaf „Vooraf leek het allemaal te mooi om waar te zijn. Ik liet de billendokter voorbeeldfoto’s zien, zoals ik het wilde hebben. Toen het compleet anders had uitgepakt, zei de chirurg dat het niet was gelukt, omdat mijn kont een verkeerde vorm had. Nu loop ik niet alleen met verminkte billen, maar ook met twee verschillende heupen. En naar mijn geld kan ik fluiten.”

Cheyenne keerde geknakt terug naar Den Haag na haar operatie in de Turkse privékliniek Imed, geleid door de Nederlands-Turkse Zubeyde Akdas.

 „Er was me een droomlichaam beloofd, maar de ’full body lipo’ is een nachtmerrie”, zegt Jacky van den Berg. „De ingreep is afgeraffeld, mijn benen en onderkin zijn ze gewoon vergeten. Ik schaam me voor mijn lichaam.”

De dames kozen voor Turkije, omdat je daar veel minder betaald: minder dan de helft van wat een vergelijkbare behandeling in Nederland kost. Als het goed gaat, scheelt dat veel geld. Maar bij de 500 dames in de Facebook-groep ging het dus niet goed.

Cheyenne klagend in De Telegraaf: „We hebben allemaal een in de Turkse taal opgesteld contract getekend. Dus wat er precies staat, weet vrijwel niemand van de Nederlandse vrouwen. Het zag er allemaal zo goed en mooi uit.”