Basejumper overleeft op miraculeuze wijze val van klif

Het is een wonder dat Sam Percival nog leeft. De 35-jarige basejumper sprong van een piek in de Schotse hooglanden, terwijl de wind eigenlijk niet goed stond.

Op beelden is te zien hoe hij tegen de bergwand aan klapt, waardoor zijn parachute deels leegloopt. Hij duikelt vervolgens 55 meter naar beneden, onderwijl tegen rotsen aan botsend. De waaghals landt op een richel in een kloof.

"Ik heb erg, erg veel geluk gehad. Mensen zeggen dat ik een lot voor de loterij moet kopen, maar ik denk dat ik al mijn geluk al heb opgebruikt voor dit jaar," aldus Percival, die in het dagelijks leven outdoorinstructeur is.

"Ik sloeg met bijna 50 kilometer per uur tegen de klif aan. Ik probeerde een richel vast te grijpen, maar ik ging steeds sneller naar beneden. Het voelde alsof ik in een wasmachine zat gevuld met stenen," vertelt de geluksvogel.

"Daarna was ik op de bodem van de kloof, bijna 55 meter van waar ik tegen de klif aanvloog. Ik lag onder een berg stenen, die mee naar beneden gekomen was."

De man vervolgt: "Mijn kleding was aan flarden. Eerst dacht ik dat ik door de adrenaline geen pijn voelde, maar ik kon gewoon opstaan en het enige wat ik had was een verstuikte enkel en pols."

De reddingswerkers die hem uiteindelijk uit de kloof haalden zijn verbijsterd. Teamleider Donald Macrae: "Te zeggen dat deze man gewoon geluk had, is een enorm understatement. Hij moet een beschermengel hebben gehad."

Bron(nen):   The Independent