Pitbull overlijdt nadat hij twee jongetjes redt van slang

Een jonge pitbull heeft het leven van twee kleine kinderen gered. Een extreem giftige slang bevond zich vlak bij hen in de buurt. De hond van het gezin aarzelde geen moment en zette zijn tanden in het dier. Die wist de negen maanden oude pup helaas vier keer te bijten, waarna de hond overleed.

De kleine Oriley (10) en Orion waren de waterbak van hun hond Zeus aan het schoonmaken toen een zeer gevaarlijke koraalslang dichterbij kroop. De kleine pitbull begon hard te blaffen op het moment dat hij het dier zag en viel aan. Daarmee redde hij het leven van zijn baasjes. Helaas kreeg hij zelf een aantal beten van de slang. Tegengif mocht niet meer baten. Een dag later overleed de pitbull aan zijn verwondingen.

"Ik ben er dankbaar voor dat hij zijn leven heeft gegeven voor onze kinderen’’, zei moeder Gina Richardson tegen CBS News. "We zullen hem nooit meer vergeten.’’ Ze hoopt ook de negatieve beeldvorming rond pitbulls te veranderen. "Als een hond agressief is, dan komt dat waarschijnlijk omdat hij niet goed wordt behandeld. Als je ze goed behandelt, dan geven ze hun leven voor je. Ik heb mijn zoons leven aan een pitbull te danken.’’

Bron(nen):   CBS News