Voormannen boerenprotest krijgen tonnen EU-subsidie

Een van de gearresteerde boeren in Groningen kan niet bezig zijn geweest met vernielen omdat het water hem financieel aan de lippen staat. Arjen Schuiling, de boer uit Tynaarlo die gisteren werd opgepakt in Groningen nadat hij hekken omver had gereden, ontving in 2017 en 2018 gezamenlijk een slordige 164.413,36 euro aan EU-landbouwsubsidies.

Ook andere actievoerende boeren blijken de subsidiepotten goed te kunnen vinden en veel meer te verdienen dan bijna alle werkende burgers. Dat blijkt uit graafwerk van de Groningse onderzoekssite Siccom en journalist Rutger de Quay.

Uit de registers van de subsidies blijkt dat ook andere voormannen van het protest goed verdienen aan de landbouwsubsidies. Zowel de subsidies om minder te produceren, de milieusubsidies als andere potjes.

Als je meer wilt weten over actievoerder Arjen Schuiling, dan is zijn Instagram interessant. Zie hoe trots Arjen is op zijn Audi A8.

View this post on Instagram

Weer on toer!

A post shared by Arjen Schuiling (@schuilingarjen) on

Een niet onaanzienlijk deel van de Nederlandse landbouwers zit heel goed bij kas: 20 procent is miljonair. Maar een hele grote groep verdient met heel hard werken amper voldoende om van te leven. De boer bestaat niet. Er zijn arme boeren en heel rijke boeren. En sommige van de heftigste actievoerders zijn behoorlijk rijk, zo blijkt.