Schrijfster klaagt Trump aan wegens laster

Een Amerikaanse auteur die zegt ruim twintig jaar geleden te zijn verkracht door Donald Trump, sleept hem nu voor de rechter wegens laster. E. Jean Carroll (75) stelt dat Trump loog over het misbruik en haar naam door het slijk heeft gehaald. Het Witte Huis noemt de beschuldigingen onzin en verwijt de vrouw uit te zijn op geld.

Carroll trad eerder dit jaar naar buiten met de beschuldigingen, waar ze in een boek aandacht aan besteedt. Ze zegt dat Trump zich in de jaren negentig aan haar vergreep in een kleedkamer in New York. De president spreekt de beschuldigingen tegen en zegt Carroll niet te kennen. "In de eerste plaats, ze is niet mijn type. In de tweede plaats, het is nooit gebeurd", stelde hij eerder in een interview.

De schrijfster en columniste is nu naar de rechter gestapt in New York. "Toen ik de moed had mijn mond open te doen over de aanval, belasterde hij mijn karakter, beschuldigde hij me van liegen voor persoonlijk gewin en beledigde zelfs mijn uiterlijk", zegt Carroll in een verklaring. Het is onduidelijk wat voor compensatie ze precies eist.

Het Witte Huis reageert fel op de rechtszaak. "Het verhaal dat ze gebruikte om haar waardeloze boek te verkopen heeft nooit plaatsgevonden, punt", zegt woordvoerster Stephanie Grisham in een verklaring.