13 dingen die mentaal sterke succesvolle mensen niet doen…

Samenleving
dinsdag, 26 november 2013 om 8:17
welingelichtekringen header 1
Als je onderstaande dingen niet meer doet, ben je zo ongeveer een perfect mens en dat is misschien ook wat saai. Toch zijn de 13 punten die mentaal sterke mensen niet doen, goed om in de gaten te houden
1. Tijd verspillen aan zelfmedelijden
Sterke mensen vinden zichzelf niet zielig. Ze nemen verantwoordelijkheid voor hun acties en weten dat het leven soms oneerlijk is, maar blijven niet bij de pakken neerzitten.
2. De macht uit handen geven
Ze houden zelf de touwtjes in handen en geven anderen niet de kans om hen een slecht gevoel te bezorgen.
3. Alles bij het oude houden
Sterke mensen houden van verandering en omarmen de onzekerheid. Ze willen niet stilstaan.
4. Energie verspillen aan dingen waar je geen controle over hebt
Zit je te balen van de blaadjes op de rails? Sterke mensen doen dat niet. Want dat heeft inderdaad weinig nut.
5. Zorgen maken of ze wel aardig worden gevonden
Ook mentaal sterke mensen zijn aardig tegen iedereen, maar ze zijn niet bang om te zeggen wat hun dwars zit.
6. Bang om risico’s te nemen
Ze zetten niet hun hele vermogen op rood bij roulette, maar ze durven wel als het nodig is een gecalculeerd risico te nemen.
7. Blijven hangen in het verleden
Sommigen denken met weemoed terug aan hun studententijd. Sterke mensen niet. Deze positivo’s proberen er nu een nog betere tijd van te maken.
8. Steeds weer dezelfde fouten maken
Je blijft hetzelfde doen in de hoop dat het vanzelf een keer goed gaat. Sterke mensen kijken juist kritisch naar zichzelf en proberen te leren van hun fouten.
9. Andere mensen hun succes misgunnen
Het is niet makkelijk om oprecht blij te zijn voor anderen, wanneer ze succes hebben en jij niet. Toch kunnen sterke mensen dat en zijn ze niet jaloers.
10. Opgeven na een mislukking
Veel succesvolle mensen hebben in het begin veel mislukkingen gekend. Maar ze zijn weer opgestaan en doorgegaan. Achteraf vonden ze hun mislukkingen juist leerzaam.
11. Bang zijn om alleen te zijn
Sterke mensen hebben anderen niet nodig om zich te vermaken. Ze gebruiken tijd alleen om te reflecteren en plannen te maken (en dus niet om trash-tv te kijken).
12. Vinden dat ze ergens recht op hebben
De wereld is je niets verschuldigd. Sterke mensen weten dat en zijn bereid hard te werken en dingen te bereiken met hun kennis en kunde.
13. Direct resultaat verwachten
Je gaat op dieet en eigenlijk wil je binnen een week op je streefgewicht zijn. Zo werkt dat dus niet. Krachtige mensen hebben de rust en het doorzettingsvermogen om voor een lange termijndoel te gaan.