Frans Timmermans vindt dat Nederlandse boeren teveel vee hebben

Samenleving
door Admin
vrijdag, 06 december 2019 om 17:39
111264473 l
Bij het bestrijden van de klimaatverandering moet ook de vraag worden gesteld of Nederland wel zo’n grote exporteur van vlees en andere landbouwproducten moet zijn. Frans Timmermans, die als vicevoorzitter van de Europese Commissie een 'Green Deal’ moet smeden, wees daarmee donderdag op de negatieve gevolgen van de agrarische sector voor het milieu. Hij noemde de situatie rond stikstof in Nederland "acuut", maar erkende dat de sector bezig is met "substantiële veranderingen".
Er is geen tijd te verspillen om maatregelen te nemen, ook als die pijnlijk en complex zijn, zei Timmermans naar aanleiding van een alarmerend rapport van het Europees Milieuagentschap (EEA). "Laten we ons voorstellen dat een grote komeet op de aarde afkomt en ons over tien jaar raakt. Zullen we dan ook zeggen: ja, laten we iets doen, maar niet te ingrijpend alsjeblieft? Nee, we zouden het oplossen."
Klimaatverandering is een "directe bedreiging voor ons bestaan", aldus Timmermans. Hij presenteert volgende week zijn eerste plannen.