Het gaat stukken beter met de islamitische scholen

Dat het islamitisch onderwijs de afgelopen jaren regelmatig negatief in het nieuws kwam, had niet alleen te maken met schoolbesturen die rommelden met overheidsgeld. Ook de onderwijskwaliteit bleef achter, schrijft Trouw. Maar de scholen halen hun achterstand in. De koepelorganisatie van islamitische schoolbesturen, ISBO, trok de teugels aan, slaagde erin om de besturen gezonder te laten functioneren en kreeg afgelopen zomer te horen dat de scholen zowel bestuurlijk als in onderwijskwaliteit flinke stappen hadden gemaakt. Geen enkele islamitische school stond nog te boek als zeer zwak. Het aantal zwakke scholen was gering. En nu behoort een islamitische school zelfs tot de Excellente uitblinkers, die staatssecretaris Dekker heeft aangewezen: de gemiddelde Cito-score ligt boven het landelijk gemiddelde en is aanzienlijk hoger dan de gemiddelde score van ander islamitische basisscholen. 

2 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  Alles is relatief. Daarnaast de factor propaganda. Het hele onderwijssysteem gaat hard achteruit, dus niks met nul vergelijken is redundant en volledig zinloss.

  • Apex

   Wijze woorden Silence. Maar men wil het zo graag. Tegen alles ratio in.
   We weten precies wat het onderwijs nog voorstelt vandaag de dag.
   Las ook precies hetzelfde politico verhaal hier in de Copenhagen post, over de betere school resultaten van niet westerse allochtonen. Bleek het eigenlijk voornamelijk over de meisjes te gaan, terwijl de jongens nog steeds in grote getale uitvallen.
   En we weten wat met de meeste meiden geschiedt na het bereiken van de volwassen leeftijd:
   De keuken in en voor het nageslacht zorgen. Cultuur, religie en de clan winnen altijd.
   En de investering en moeite is veelal tevergeefs. Maar we willen het zo graag…..

   (in antwoord op Dead Silence)

Reacties niet toegestaan