De gelukkigste mensen zijn ongetrouwde vrouwen zonder kinderen

Trouwen en kinderen krijgen maatschappelijk gezien het hoogst haalbare voor een vrouw? Die tijd ligt reeds lang achter ons. Een vooraanstaande gedragsprofessor zegt zelfs dat single vrouwen zonder kinderen tot de gelukkigste mensen op aarde behoren.

Alleenstaande kinderloze vrouwen zijn ook gezonder en leven langer dan hun seksegenoten die wel een gezin hebben, zegt professor Paul Dolan van de London School of Economics.

De gedragsexpert en schrijver van het boek Happy Ever After zegt dat de laatste onderzoeksdata aantonen dat onze traditionele maatstaven van sociaal succes, zoals een huwelijk en het moederschap, niet noodzakelijkerwijs overeenkomen met de hoogste geluksniveau’s.

Waar mannen juist kalmer worden door het huwelijk, minder risico’s nemen, gezonder leven en meer geld verdienen, geldt dat niet voor vrouwen. “De gezondste en gelukkigste subgroep zijn vrouwen die nooit getrouwd zijn en geen kinderen hebben,” aldus Dolan. “Als je een man bent, kun je beter gaan trouwen. Ben je een vrouw, doe dan geen moeite.”