“Tijdens mijn ziekte was er niemand,” schreef Dick in rouwadvertentie. Zoon noemt zijn vader nu een narcist

Enkele weken geleden werd de overleden Dick landelijk nieuws door zijn opmerkelijke advertentie in lokale krant de Nieuwe Meerbode.

Hij schreef in de rouwadvertentie: “Bij mijn feestjes waren jullie er wel, maar tijdens mijn ziekte was er (bijna) niemand.’’ Uit het hele land kwamem reacties van mensen die medelijden hadden met Dick.

Zijn zoon legt nu in een nieuwe advertentie uit dat zijn vader een verschrikkelijke man was. “Ik begrijp dat het bericht van mijn vader bij velen van u een brok in de keel bezorgde. Maar Dick was, voordat hij die vreselijke kanker kreeg, al jaren de realiteitszin van zijn leven kwijt.’’

De zoon laat weten dat Dick geen vrienden had, laat staan feestjes gaf. “Alles en iedereen heeft voor de man klaar gestaan, maar nooit was het goed of goed genoeg. Dick heeft bij leven helaas nooit willen inzien hoeveel schade hij heeft berokkend bij eenieder die goedwillend was. Narcisme is een ernstige aandoening voor jezelf, maar ook voor de mensen om je heen.’’

Tot slot zegt de man nog over zijn vader: “Dick, ik heb helaas niks goeds van je geleerd. Gelukkig voor mij had ik een heel lieve moeder en grootmoeder.”