Ballon neergestort bij Luxor: 19 doden

Bij een ongeluk met een heteluchtballon bij de Egyptische plaats Luxor zijn zeker negentien buitenlandse toeristen om het leven gekomen. Onder de slachtoffers zijn Fransen, Britten, Belgen en Japanners. Dat heeft een Egyptische functionaris aan de BBC meegedeeld. 
De ballon stortte neer nadat zich een gasexplosie en brand hadden voorgedaan. De ballon vloog op dat moment op zo'n 300 meter hoogte en kwam neer in een veld ten westen van Luxor. 'Er waren twintig passagiers aan boord tijdens de gasexplosie, negentien passagiers zijn overleden. Een toerist en de piloot hebben de crash overleefd', aldus een woordvoerder van bedrijven die in Luxor ballonnen exploiteren.
Het is niet de eerste keer dat er in Luxor een ernstig ongeval gebeurt met een luchtballon. Volgens Het Laatste Nieuws raakten in 2007 9 toeristen gewond toen een ballon neerstortte, en een jaar later crashte een ballon waarbij zeven toeristen gewond raakten. In 2009 crashten op en dag drie luchtballonnen met in totaal 60 toeristen aan boord. Zeven van moesten met breuken naar het ziekenhuis. Op 25 april 2009 belandden 16 toeristen in het ziekenhuis nadat hun ballon een gsm-mast raakte en te pletter stortte. Er waren toen 24 toeristen aan boord, te veel volgens de regels.

Bron(nen):   BBC  Het Laatste Nieuws