Robert M. wilde suïcide plegen

Robert M. zou 'desnoods morgen' een verzoek voor hulp bij zelfdoding indienen, als dat enige kans van slagen zou hebben. De in de Amsterdams zedenzaak tot 18 jaar cel en tbs veroordeelde M. noemt zichzelf een 'slecht mens' en zei - op de eerste dag van de behandeling van zijn hoger beroep - volmondig 'ja' op de vraag of hij wist dat hij een grens overschreed met het misbruik, zo meldt het NRC Handelsblad. Robert M. vertelde vanochtend dat hij na zijn arrestatie in december 2010 een aantal keer in hongerstaking is gegaan. 'Maar het is niet zo dat ik nu pillen aan het sparen of touwen aan het vlechten ben.' Ook zijn advocaten Tjalling van der Goot en Wim Anker benadrukken dat M. op dit moment niet suïcidaal is. In dat geval zou hij onder 24-uurs  cameratoezicht moeten worden geplaatst. Dergelijk toezicht was eerder wel van toepassing op M. Tijdens de zitting legde hij sterk de nadruk op de voortdurende strijd die hij sinds zijn twaalfde voerde tegen zijn seksuele gevoelens voor kinderen. Hij zou al meerdere keren overwogen hebben om suïcide te plegen. Het was zelfdoding of misbruiken, stelde Robert M. vandaag. Op zijn 22e probeerde hij al hulp te krijgen van een huisarts voor zijn pedofiele 'neigingen'. Robert M. benadrukte op de eerste van de vermoedelijk 10 dagen durende hoger beroepszaak dat hij in zijn werk met kinderen ook veel goeds heeft gedaan voor hen. Hij vergeleek zich met Lance Armstrong nadat de voorzitter van het hof M. vroeg of hij zich kon vinden in de vergelijking met iemand die altijd de ramen lapt, vervolgens het huis in brand steekt en dan roept: maar ik heb altijd de ramen gelapt. Het hof verwacht in de zaak tegen M. en diens echtgenoot en medeverdachte Richard van O. uitspraak te kunnen doen op 2 mei.

Bron(nen):   NRC      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. RhodBerth

  Dat hij een pedofiele geaardheid heeft is al erg genoeg. En dat hij het daar moeilijk mee heeft is te hopen. En ik heb zelfs een vorm van medelijden met hem dat hij deze afwijking heeft, waarschijnlijk ongevraagd.

  Maar hij heeft die kinderen niet alleen misbruikt, hij heeft het ook gefilmd en verhandeld! Dat hij op het moment dat hij geen bloed in z’n hersens heeft een fout maakt is al heel erg. Maar ik neem aan dat ‘na de daad’ het gezond verstand dan weer terugkeert, en de opnames vernietigd worden.

  Kortom, een zwetsverhaal van de bovenste plank.

  • John

   Ook ik (en wellicht de appelrechters) vraag me af waarom je zomaar de verklaringen van deze man voor waarheid mag aannemen. Zijn advocaten? Hij heeft recht op verdediging en dat houdt voor een advocaat in dat hij desnoods doet of hij de leugens van zijn cliënt gelooft en ze daarom dus tegenover het hof ondersteunt.
   Deze man is niet alleen behept met een heel ernstige nare afwijking, hij is gewoon “bezeten” gezien de veelheid van zijn vergrijpen. Niet te behandelen. Misschien een plekje in de levenseinde-kliniek aanbieden? Daar zijn ze heel aardig om hem een menswaardig en zacht einde te bezorgen.

   (in antwoord op RhodBerth)
 2. Cornelis Berend

  Was M niet de man die de rechter nog een glaasje water in het gezicht gooide?

Reacties niet toegestaan