Foute acties ter gelegenheid van Vrouwendag

Naar aanleiding van Internationale Vrouwendag organiseerden verschillende bedrijven promotieacties voor vrouwen. Bij het Belgische Instituut voor Gelijkheid voor Mannen en Vrouwen (IGVM) werden meerdere klachten ingediend, o.a. over Gamma en Thalys.
Ondanks een tiental klachten van klanten en een waarschuwing van het IGVM wijzigde Thalys haar promotieactie voor de Internationale Vrouwendag niet. Gamma België deed dat, na een waarschuwing van het IGVM, wel. Het IVGM overweegt gerechtelijke stappen tegen Thalys te ondernemen. Thalys bood alle vrouwen op Internationale Vrouwendag de mogelijkheid om vervoersbewijzen te kopen voor € 8,- per stuk. Het IGVM vindt dat een inbreuk op de antidiscriminatiewet, omdat deze promotie enkel geldt voor vrouwen. Thalys liet echter weten dat ze de actie niet wilden aanpassen. Rond 15.00 uur werd de actie van Thalys alsnog beëindigd. Niet door de waarschuwing van het IGVM, maar omdat de actie een overweldigend succes kende. Ze verkochten meer dan 8.000 tickets van € 8,- in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk.

Bron(nen):   Knack      

1 Reactie Doe mee met de discussie →


  1. meesan

    Ik dacht dat de foutheid van de actie zat in het feit dat ze vergeten waren ‘each’ achter 8 euro te zetten. 10 Cent per stuk is natuurlijk een koopje!

Reacties niet toegestaan