Kun je nog bij familie op bezoek of naar een verjaardagsfeestje? Dit zijn de adviezen

Na de overdonderende toespraak van premier Rutte maandagavond zit de schrik er bij de meesten goed in. We beseffen: de horeca, dat kan voorlopig niet meer en de kinderen zijn nog wel een tijdje thuis van school. Maar wat mag nog wel?

 1. Afspreken met vrienden en familie
  Je mag elkaar gewoon thuis opzoeken, maar het advies is wel: houd het kringetje klein. Zoek enkel vrienden en familie op van wie je weet dat ze de maatregelen serieus nemen en beperk het tot een klein aantal dus ga niet iedere dag bij iemand anders langs. Vermijd feestjes met veel mensen en houd anderhalve meter afstand van elkaar.
 2. Winkels bezoeken
  De winkels zijn nog open dus af en toe kun je best een bezoekje brengen aan een IKEA of H&M, maar ga het liefst wel op tijdstippen dat het minder druk is en houd in de winkels afstand van elkaar. Het is niet de bedoeling dat je uitgebreid gaat shoppen. Houd het bij een incidenteel bezoekje.
 3. Kinderen bezighouden
  In principe spelen kinderen in Nederland al jaren voornamelijk binnen, gaan ze toch naar buiten, dan adviseren experts om ze niet in grote groepen te laten spelen. Houd ze het liefst in de buurt, kies een paar speelkameraadjes uit van wie je weet dat de ouders de regels netjes opvolgen en laat je kind niet iedere dag met een ander vriendje spelen.
 4. Naar de masseur of fysiotherapeut
  De meeste kappers zijn gesloten. De kans dat je bij een masseur of fysiotherapeut besmet wordt, is veel kleiner dan op een verjaardagsfeestje, aldus deskundigen, maar heeft zo’n dienstverlener het virus te pakken dan is de kans juist weer heel groot dat je besmet wordt dus alleen als het heel belangrijk voor je is, kun je het risico nemen.
 5. De natuur in
  Genieten van de natuur, dat is het beste idee. In het bos, langs zee of op kleine weggetjes zijn weinig mensen. Je kunt er wel lekker bewegen en je bent toch even van huis. Stap dus op de fiets of doe je wandelschoenen aan en trek er lekker op uit.

Bron(nen):   AD