De nieuwe paus wijkt meteen radicaal af van het protocol

Al meteen in zijn eerste kwartier als Paus doet Fransiscus de Eerste vermoeden dat bijzondere dingen te gebeuren staan. Hij kwam op het balkon zonder de hermelijnen mantel, die er zo bij hoort. Hij was in zijn eenvoudige witte pij en deed de stola alleen om voor de zege. Hij hield zich niet aan de gewoonte van een korte toespraak, maar ging bidden met de menigte en vroeg ook om een moment stilte van de menigte. Tenslotte zei hij tegen al gewoonten in dat de zegen die hij uitsprak bedoeld was voor iedereen, ook voor niet-katholieken Hij spreekt gewone taal en hij kan lachen Hij nam afscheid van de gelovigen met de woorden: ,,Goede nacht en welterusten!''.

10 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Jannie Ooms

  Hij komt wel sympathiek over. Ik hoop voor zijn gelovigen dat hij in staat is de augiasstal in de curie uit te bezemen en orde op zaken te stellen in zijn kerk.

  • Gerardus Molema

   Tja, die kerk die een obelisk in zijn ‘voortuin’ heeft staan waarop ooit de koperen bol met de as van keizer Nero heeft gestaan en oorsponkelijk een symbool is ter meerdere glorie van de de Egyptische zonnegod Amon……(toch frapant dat de naam van deze ‘heidense’ god keer op keer te horen is na elk gebed van zowel de Islam als het Christen-Jodendom?) Dus bedenk goed wie u aanbidt.

   (in antwoord op Jannie Ooms)
 2. Kattebel

  ‘zege’… Ik wist niet dat het een wedstrijd was.

  • John

   Misschien de letter ‘n’ misgeslagen. Goed er is weer een paus, nu afwachten of er ook een mens is.

   (in antwoord op Kattebel)
  • grasspriet

   En of het een wedstrijd is. Ego rules. Ook in de katholieke kerk.

   (in antwoord op Kattebel)
 3. Gerardus Molema

  Weltrusten……(en hopelijk is bij deze het geouwehoer omtrent deze schijnheiligheid voorlopig teneinde).

 4. Solonechope

  Zo enorm achterhaalde poppenkast van homofobie, machtswellustige, en nazifiele kliek voor de goedgelovigen. Bah.

  • RhodBerth

   Er is van alles mis met de RKK, maar dat mag verwacht worden bij een organisatie van 1 miljard + leden. En in die organisatie gebeurt ook genoeg goeds. Armenzorg, zorg voor zieken, troost, hoop, etc.

   Jouw commentaar daarentegen bevat helemaal niks goeds en is enkel onderbuik kul en napappegaaierij, niet gesteund door enige kennis, nuance of verdieping.

   Gelukkig heb jij het volste recht om dit soort nonsense het web op te sturen!

   (in antwoord op Solonechope)
 5. John

  Gottegottegot, éen mager “performance” en alle media staan bol, we raken er maar niet over uitgepraat. Waarom eigenlijk. De meerderheid van de wereld gelooft aan van alles in een grote potpourri, de rest is seculier. Wat een hypocrisie, iedereen doet wat ie wil, de curie ook.

 6. Kenneth Verhulst

  http://bruggelink.com/paus-franciscus-i-rijdt-met-brugse-metro

  Franciscus I rijdt met Brugse metro

Reacties niet toegestaan