Politieman vindt 5 dagen schorsing te zware straf voor tackelen meisje

Een politieman in Phoenix, Patrick Larrison, werd geschorst vanwege het tackelen van een 15-jarig meisje. Deze actie werd vastgelegd en op YouTube gepost en zorgde wel twee jaar voor vette koppen in de Amerikaanse media. Uiteindelijk werd Larrison veroordeeld tot een schorsing van 40 uur, ofwel 5 dagen. Het is het maximum aantal dagen dat een politieagent geschorst kan worden. Afgelopen maandag ging Larrison in beroep omdat deze straf te zwaar zou zijn. Hij vindt namelijk dat hij volgens de richtlijnen handelde, toen hij het meisje tegen de grond werkte. De politie was door een school gebeld omdat een dronken tiener met haar leraar had gevochten. Toen de politieagenten arriveerden zagen ze het meisje weglopen. En Larrison ging er dus achteraan. Bronnen verklaren dat Larrison tenminste drie experts binnen de dienst heeft gevonden die na het zien van de video verklaren dat hij volgens de richtlijnen handelde. De uitspraak van het hoger beroep wordt volgende maand verwacht.

Bron(nen):   Fox      

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Kato Tan

  waterboarding is ook within policy.

 2. Ron Kersten

  Altijd al gevonden dat amerikaanse politieagenten uitermate grof zijn en erg veel fysiek geweld gebruiken. De beelden hier doen mij geloven dat dit buitenproportioneel is, maar… ik weet niet wat er aan voorafgegaan is dus kan op basis hiervan geen oordeel vellen of de straf terecht is. Dit filmpje geeft duidelijk aan dat hij ook makkelijk wat minder gewicht in de strijd had kunnen gooien want ze vliegt letterlijk door de lucht en dat is echt niet nodig om iemand aan te houden.

  • John

   Op dit filmpje is genoeg te zien. Het meisje is niet agressief en wat ze ook gedaan mag hebben ze had gewoon rustig staande gehouden kunnen worden en evt. gearresteerd. De stier gooit zijn hele gewicht (minstens 150% van dat van haar) in de strijd, het lijkt zelfs alsof ze door de enorme push met het hoofd tegen de muur slaat. De agent neemt enorm risico op zwaar lichamelijk letsel en zou een stevige mentale hertraining moeten ondergaan i.p.v. die lichte straf, dat hij protesteert tegen de tijdelijke schorsing, zegt genoeg over zijn geestelijke staat. Als collega’s dit gedrag als niet excessief beoordelen betekent dat het ook bij hen bepaald lang niet ok is.

   (in antwoord op Ron Kersten)
   • Heldoppantoffels

    Inderdaad! Ik ben bang dat het wel iets zegt over de samenleving in the US en de glijdende schaal waar men zich sinds enige jaren op begeeft. (Kato – Waterboarding, invallen in een land zonder fatsoenlijke aanleiding, politiegeweld, grootschalige medicatie toepassen op jongeren…. facistoide trekjes noem ik het)

    (in antwoord op John)
 3. Karel Kritisch

  Een agent in Nederland mag alleen gepast geweld gebruiken als het doel niet op een andere wijze bereikt kan worden. Zou in de USA ook een goede instructie zijn..

  • John

   In de States – althans in de grote steden denken veel cops dat ze ‘seals’ zijn, real tough guys. Enige rechtvaardiging is dat er wel heel erge weirdo’s rondlopen daar (dat hebben we in Denver gezien), Maar een ongewapend niet agressief meisje, alleen… daartegen hoef je niet de held uit te hangen,

   (in antwoord op Karel Kritisch)
 4. John

  De ervaringen die ik heb met U.S. Police als burger zonder strafblad zijn uitgesproken ellendig. Vooral in de Zuidelijke Staten. En dan ben ik nog niet eens zwart. Een halve nacht opsluiten op valse aangifte van “trespassing” is heel normaal. Ik had het geluk dat er een chief arriveerde die nog niet ontmenselijkt was. Die maakte zijn excuus gaf me een hand en liet me gaan. Johnny Cash schreef er een song over, die zat in jail van een klein stadje voor “pickin’flowers”.
  Er lopen relatief meer patsers rond in uniform dan in het gemiddeld publiek op straat.
  We moeten erg oppassen dat het niet dezelfde kant opgaat hier. Er zijn te veel schietincidenten de laatste jaren.
  Op dit filmpje zie ik een meisje van bescheiden postuur die niet wegrent (vlucht) maar gewoon rustig loopt. Zij wendt zich zelfs half om op de nadering van die losgebroken stier.

  • Karel Kritisch

   Die agent moet dan ook maar een ander beroep gaan kiezen. Je hebt toch van die overdreven worstelshows daar? Hulk Hogan enzo?

   (in antwoord op John)
 5. RhodBerth

  Dit ziet er inderdaad over-the-top uit.
  Het probleem is denk ik dat Amerikaanse agenten meer met fysiek geweld te maken hebben bij aanhoudingen, en ook een grotere kans lopen om een gun tegen zich gebruikt te krijgen.

  Daardoor zijn ze waarschijnlijk gewend om ruwer om te gaan met verdachten, en er harder in te gaan.

  Het is denk ik een maatschappelijk probleem in de V.S.
  Ik ben blij dat ik er niet woon.

Reacties niet toegestaan