Lesbische moeders en Yunus ondergedoken

De 9-jarige Turkse jongen Yunus en zijn twee lesbische moeders zijn noodgedwongen ondergedoken. Het gezin uit Den Haag doet dat uit angst voor de ophef die in Turkse kringen is ontstaan over islamitische kinderen die in West-Europa worden grootgebracht door homoseksuele en christelijke ouders. Dat meldt o.a. de Nos. Yunus woont al sinds hij vier maanden oud is bij het lesbische paar;  zijn biologische moeder vindt dat niks. In Turkije werd de afgelopen dagen een verhitte politieke discussie gevoerd. Tot een concrete dreiging aan het adres van Yunus en zijn pleegouders heeft dat niet geleid, maar uit voorzorg is het gezin elders ondergebracht, zegt Bureau Jeugdzorg Haaglanden. Bureau Jeugdzorg Haaglanden doet een oproep om de vrouwen en de jongen met rust te laten. 'De woede van sommige Turken heeft een enorme impact op het gezin', zegt een woordvoerder. 'Ze worden voortdurend aangesproken, terwijl ze juist hartstikke goed voor Yunus zorgen.' De jongen gaat voorlopig niet naar school. Volgende week komt de Turkse premier Erdogan naar Nederland. Hij zou zich dan ook gaan bemoeien met de kwestie.

25 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. kletsmajoor

  Waarom hebben de gemeente Den Haag en de nederlandse regering gewacht tot dit helemaal uit de hand gelopen is? Die turkse moeder en premier Erdogan hadden allang stevig op hun plaats moeten worden gezet. Kennelijk hebben ze nog steeds niets geleerd van die gevallen waarin homo’s werden weggepest uit stadswijken.

 2. John Jakes

  Ik kan me maar al te goed voorstellen dat deze moeder er niet blij mee is dat haar zoon wordt opgevoed in een onnatuurlijk gezin. Ik zou hier ook niet blij mee zijn. Dit gaat in tegen alles wat ik normaal vind.

  • Ron Kersten

   Ken jij de situatie dan?
   Vraag 1 : Waarom is deze jongen uit huis geplaatst? Misschien wel omdat zijn biologische ouders niet goed voor hem zorgden…
   Vraag 2 : Hoe weet jij of deze pleegouders de jongen niet goed opvoeden?
   Jeugdzorg zal niet zomaar overgaan tot plaatsing bij pleegouders die niet aan alle eisen voldoen, een controle die bij biologische ouders nooit plaatsvond tenzij er aangifte is gedaan en jeugdzorg erbij wordt gesleept.

   Sorry hoor…. je veroordeeld mensen die je juist zou moeten prijzen voor het in huis nemen van kinderen omdat die kinderen een goed thuis nodig hebben en dat schijnbaar bij hun biologische ouders niet hadden. Uit-huis plaatsing heeft vaak een reden en wat doet de geaardheid van de (pleeg)ouders er toe als ze goed zijn voor hun (pleeg)kinderen?
   In dit geval zeg ik net zo ongenuanceerd als jij iets over de Turkse moeder:
   Ze moet zich schamen ! Eerst laat ze het zover komen dat haar eigen kind haar afgenomen wordt en als ze vervolgens haar zin niet krijgt schreeuwt ze “onze premier moet me helpen”… ze vergeet even dat ze hier in Nederland woont en “haar” premier dus niet Erdohan heet. Ze zorgt maar dat ze integreert en haar kinderen goed opvoedt, zo niet dan gaat ze maar naar “haar” Turkije en “haar” premier en heeft ze hier niks meer te zoeken. En dat een Turkse premier zich bemoeit met opvoeding in Nederland (en andere EU-landen) is schandelijk, hij heeft hier geen zak over te zeggen.. laat hij eerst zijn eigen land en onderdanen maar eens goed besturen !

   (in antwoord op John Jakes)
   • John Jakes

    ieder mens heeft de vrijheid om te kiezen voor zijn of haar geaardheid. Breng echter niet een jong kind in aanraking met die onnatuurlijke geaardheid en -gezinsvorm.

    (in antwoord op Ron Kersten)
    • Niegol

     20e eeuw weet je nog?
     De opmerking “Onnatuurlijke geaardheid” is middeleeuws, onnodig kwetsenden ondertussen ook gewoon onzin.
     Bij vrijwel iedere diersoort komt homofilie voor, dus wat nou onnatuurlijk?
     Ieder mens heeft de vrijheid om vast te houden aan achterhaalde en kwetsende meningen. Ventileer ze echter aub niet in het openbaar, je brengt jonge kinderen in aanraking met onnatuurlijke meningen en gedachtengoeden 😉

     (in antwoord op John Jakes)
     • John Jakes

      U heeft volkomen gelijk. Mijn excuses. Ipv “onnatuurlijke geaarheid” had ik moeten schrijven “naar mijn mening onnatuurlijke geaardheid”. Het is mijn 21e eeuwse vrijheid dat te vinden.

      (in antwoord op Niegol)
     • Heldoppantoffels

      Inderdaad het is jouw vrijheid om dat te vinden. Het is ook onze vrijheid om jou daardoor een sneue hut te vinden.
      Heb je toevallig zelf religieuze banden? Dat helpt bij de beeldvorming.

      (in antwoord op John Jakes)
     • John Jakes

      “Sneue hut”… Kan het niet vinden in Van Dale. Zelf bedacht?

      (in antwoord op Heldoppantoffels)
     • Heldoppantoffels

      Je zou het haast denken inderdaad, schoot zomaar in mijn hoofd

      (in antwoord op John Jakes)
     • Niegol

      haha, leuke reactie, getuigt wel van relativeringsvermogen

      Ja, die vrijheid heeft u (en dank voor de 20- 21 correctie 😉 ).
      Qua inhoud, “lets agree to disagree”.

      (in antwoord op John Jakes)
     • John Jakes

      Een wijs man zei eens: “Relativeren is de zin van het bestaan”.

      (in antwoord op Niegol)
  • Heldoppantoffels

   Jij zou John “Jakkes” moet heten, griezelige mening. Ik ben heel blij dat ik jou niet normaal vind. 🙂

   (in antwoord op John Jakes)
   • Niegol

    I lolled 🙂

    (in antwoord op Heldoppantoffels)
   • John Jakes

    Griezelige mening? Nee hoor. Gewoon een mening die door vele anderen met mij gedeeld worden. Niet iedereen hoeft immers pro-gay te zijn.

    (in antwoord op Heldoppantoffels)
    • Heldoppantoffels

     Dat klopt, maar daarmee geef je alleen maar iets aan over jezelf:
     1 je hebt een matige geestelijke ontwikkeling en intelligentie.
     2 je worstelt met je eigen seksualiteit en hebt stiekem homoseksuele gevoelens die je onderdrukt.

     Op mij wek je de indruk dat het om nr 2 gaat. 🙂

     (in antwoord op John Jakes)
     • John Jakes

      Dus: wanneer ik de tegenwoordig gangbare mening “it’s ok to be gay” deel, ben ik geestelijk ontwikkeld en intelligent en worstel ik niet met mijn eigen seksualiteit. Deel ik deze moderne mening niet, heb ik een matige geestelijke ontwikkeling en intelligentie en worstel ik, enz.?

      (in antwoord op Heldoppantoffels)
     • Heldoppantoffels

      Valt mee, samenvatten kun je dus wel redelijk. Goed hoor!

      (in antwoord op John Jakes)
     • John Jakes

      Dank u. (John Jakes valt neer in devotie voor Heldoppantoffels, gezicht richting mekka natuurlijk. Pantoffels zijn van origine overigens een oosterse vorm van schoeisel). 😉

      (in antwoord op Heldoppantoffels)
     • Marcel van Houten

      Toch kom je een beetje homosexueel over…. 😛

      (in antwoord op John Jakes)
     • John

      Dat gaat mij ook weer te ver. Ik zou niet durven een analyse of diagnose te trekken uit 1 comment.

      (in antwoord op Heldoppantoffels)
    • John

     Gay is eng? Nu het toch een natuurlijk verschijnsel is gebleken?

     (in antwoord op John Jakes)
 3. Jannie Ooms

  Dat Turkse joch wordt al meer dan 8 jaar door zijn pleeggezin liefdevol verzorgd en opgevoed. Door twee vrouwen, ja. En nu, na al die jaren, trekt de natuurlijke moeder aan de bel? Die jongen is destijds niet voor niets uit huis geplaatst.

  Ja, het is even slikken voor ouders als hun kind wordt geplaatst bij mensen die hun levensovertuiging niet delen. Dat geldt niet alleen voor moslims, maar ook voor joden, hindoes en christenen. Maar die ouders vergeten dat zij het waren die in gebreke bleven bij de opvoeding, niet het pleeggezin.

  Er is in Nederland een tekort aan pleeggezinnen. Pleeggezinnen in de allochtone hoek zijn er niet of nauwelijks. Laat de moslimgemeenschap maar eens goed naar zichzelf kijken voor ze zo hard op de Turkse trommel slaan.

  • John

   In het algemeen houd ik mij verre van populistisch geroep en het ventileren van onderbuik gevoelens. Ik probeer tegen de wind in vol te houden: een mens is een mens.
   Maar ik heb in de afgelopen tijd wel enkele dingen geconstateerd die zorgen dat ik met een open gemoed naar conflicten kijk. Een van de constateringen is dat het een groot probleem is bij (o.a. sport)verenigingen om nog vrijwilliger medewerking van ouders te krijgen waar kinderen wel lid zijn. Hetzelfde schijnt het geval te zijn bij scholen. Kinderen worden graag gebracht en gehaald bij verenigingen en buitenschoolse activiteiten, maar het aandeel vrijwilligers is maar een fractie van het geheel. Het verbaast me dus niets dat er onvoldoende opvanggezinnen van islamitische huize beschikbaar zijn voor uit huis geplaatste kinderen. De Marokkaanse en Turkse groepen moeten zich hierop dus aangesproken voelen. Bied iets aan voordat je begint te schreeuwen zou ik zeggen. Schreeuwen ja, want dat hoorde ik die moeder doen. Gelukkig stond er ondertiteling in beeld, want anders had ik niet kunnen volgen wat die vrouw na acht, negen jaar in Nederland uitriep.
   Mijn conclusie: dat jongetje is goed af bij zijn twee Nederlandse moeders, die ongetwijfeld heel liefdevol voor hem zorgen. Het probleem moet niet bij de Kinderbescherming worden gelegd, maar in eigen kring. Doe zelf iets ipv schreeuwen en de (buitenlandse!) politiek erin te betrekken diskwalificeert totaal. Wie waren het toch alweer, steeds met dat opgestoken vingertje? Dat heeft ze geleerd, maar geen Nederlandse taal. Fail !

   (in antwoord op Jannie Ooms)
 4. Niegol

  als Erdogan denkt dat hij zich hier met onze normen en waarden kan gaan bemoeien, is ie wat mij betreft niet meer welkom. Voor een leider van een land dat Koerden onderdrukt en afslacht, vrouwen discrimineert, sluipenderwijs Sharia wil introduceren en de persvrijheid met geweld aan banden probeert te leggen, heeft deze man mij iets teveel praatjes!
  Patriots terug, en vlucht van deze man annuleren!

 5. Heldoppantoffels

  Mooie reacties hier! Het doet mij denken aan een gevalletje van een paar jaar terug. Toen was er een turks gezin omgekomen in een brand. De brand bleek toen aangestoken en er ontstond in turkije grote ophef over. Kranten, politiek, er was zelfs een minister die Nederland een ernstig racistisch land noemde.
  Deze turkse minister kwam op hoge poten en veel tromgeroffel naar Nederland op even verhaal te halen.

  Vervolgens bleek uit onderzoek dat een landgenoot de woning in de fik had gestoken….en wat denk je? Enig excuus uit turkije of van deze minister? Nee hoor, niets, geen woord!!

  Nu ook weer die ‘heethoofdige’ grote bekken uit die zandbak met bedenkelijke moraal als het gaat om respect voor mensen met een ander geloof, cultuur of seksuele voorkeur.

  Het zou fijn zijn als onze politieke vertegenwoordiging de onderontwikkelde ‘vriend’ Erdogan met zijn streng religieuze voorkeuren nu eens goed op zijn plaats zet.

Reacties niet toegestaan