Turken dreigen met massademonstratie vanwege Yunus

Als donderdag premier Erdogan van Turkije de Islamistische Universteit bezoekt in Rotterdam, dan zal daar een demonstratie zijn van mogelijk duizenden Nederlandse Turken vanwege het geadopteerde jongetje Yunus. Die mag van de Turken niet bij lesbische ouders opgroeien. Hij kwam daar omdat zijn moeder hem mishandelde. Turken worden via Facebook opgeroepen om massaal te komen. Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam is alert. Er is nog geen officiële aankondiging van het protest binnen. De komst van de minister-president gaat gepaard met extreme veiligheidsmaatregelen. "Politie en gemeente houden de berichten op internet daarom nauwlettend in de gaten”, reageert hij via zijn woordvoerder.

Bron(nen):   De Telegraaf      

26 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. kletsmajoor

  Stank voor dank.

 2. Dead Silence

  Laat ze maar demonstreren en zet tegelijk ook bussen klaar en transport om de demonstranten massaal uit dit land te verwijderen. Weer een bewijs van het Trojaanse paard.

  • Genuine_Defector

   ‘k Wou inderdaad maar net zeggen.

   Hoop dat de AIVD hier een paar mannetjes tussen heeft lopen. Kunnen ze gelijk zien welk gedeelte extreem fundamentalistisch in de leer is en in hier eigenlijk helemaal niets te zoeken heeft.

   (in antwoord op Dead Silence)
 3. Ghandi

  Het is ronduit belachelijk wat hier gebeurt. Naar mijn mening is dit een zorgvuldig geregisseerde uitbraak van massa hysterie. Acht en een half jaar is er niks aan de hand en nu dat meneer Erdogan hier komt zal dat opeens een groot probleem zijn?
  Laat nou die Turken eens de hand in eigen boezem steken. Er zijn kinderen, die door de ouders niet fatsoenlijk kunnen worden verzorgd, dan zou de Turkse gemeenschap zelf moeten zorgen voor adequate opvang van die kinderen, maar daar hoor je ze niet over.
  Tegenover rechten staan ook plichten en die plichten worden door deze mensen ernstig verwaarloosd.

  • kletsmajoor

   Het is moeilijk deze mensen te bereiken want ze richten zich in dit in soort zaken niet op discussie met hun medemensen maar op een (vermeende) boze god die alles wat ze doen bijhoudt om later met ze af te rekenen. Die massahysterie is bedoeld om bij “hem” in een goed blaadje te komen. Het belang van Yunus speelt maar een bijrol. Erdogan weet heel goed hoe hij deze mentaliteit moet gebruiken voor zijn politieke doelen.

   (in antwoord op Ghandi)
  • Karel Kritisch

   Laat de Turkse regering met hun eigen land bemoeien.. en hun walgelijke raciale discriminatie daar houden.

   (in antwoord op Ghandi)
   • Sem

    tuurlijk als een nederlandse crimineel of burgere ….problemen heeft in het buitenland mag nederland zich overal mee bemoeien…..en dit niet alleen irak afganistan en in bosnie zo wel kinderen ouders ouderen aflaten knallen…..

    weetje doe me een plezier ….
    neem toch een batavus

    (in antwoord op Karel Kritisch)
 4. Ferry Fer

  Zijn wij Nederlanders niet goed genoeg om jullie te helpen? Donder dan op en vergeet dat Nederland bestaat.

 5. Jorden Spliethof

  Aboutaleb is alert? Is dat alles? Kon je niks over Wilders schrijven die de premier oproept om hem te weigeren of is het alleen nieuws als je negatief kan zijn over hem?

 6. Karel Kritisch

  Het is vooral nationalisme, homohaat en religieuze discriminatie wat deze mensen drijft. Walgelijk. Ik vertrouw er op dat Asscher deze lui terechtwijst.

 7. hans

  alle Turken terug naar Marokko?????

 8. Templein

  Waarom stellingen betrekken en geen echte discussie?

  Mijn stellingname: Laat dat jongetje met rust. Speel een probleem niet uit over een kind en de pleegouders.

  Debat graag:
  Juist Nederlanders kennen dit probleem. Hoeveel joodse kinderen zijn er niet opgevangen in gereformeerde gezinnen. Hoe hebben die kinderen dat ervaren? En die ouders? En hoe zit het met vluchtelingenkinderen? Uit wat voor milieu komt Mauro? Hoe beleeft hij de eventuele verschillen? Als we daar meer over weten, kunnen we beter communiceren.

  Het zou ook de opvangsbereidheid met Nederlandse condities kunnen vergroten van moslims om pleegkinderen op te nemen. Mits ze bereid zijn om de kinderen binnen de Nederlandse cultuur op te voeden, bijvoorbeeld zonder jodenhaat. Ze mogen uiteraard Israëls beleid wel veroordelen.

  • Karel Kritisch

   Omdat iedereen het er mee eens is dat het belachelijk is wat de Turkse regering doet.

   (in antwoord op Templein)
   • Templein

    Dat het belachelijk is wat de Turkse regering doet, ja.
    Maar kan er daarna dan nog een goed debat komen over de opvang in verschillende culturen en de mogelijkheid van hernieuwde familierelaties?

    (in antwoord op Karel Kritisch)
    • G. Enoeg

     Als je je in een ander, ruimdenkend, land vestigt dan moet je accepteren dat dit soort dingen gebeuren. Daar hoeven we geen discussie over te voeren. Wij moeten discussieren over welke acties we ondernemen tegen deze groepen die keer op keer onze verworvenheden aanvreten. Geloof me, als je dit in Istanbul vertelt aan de eerste de beste voorbijganger zullen ze je vertellen dat wij hier zwakke dwazen zijn. Verder ben ik het wel met je eens dat een dialoog beter is, alleen kun je dat met deze berbers wel vergeten.

     (in antwoord op Templein)
     • John

      De Nederlandse Kinderbescherming beschikt in heel Nederland over zegge en schrijve 10 (tien!) Turks islamitische opvanggezinnen. Dan kun je kinderen per definitie maar een heel enkele keer onderbrengen binnen dezelfde allochtone cultuur als waarin het kind ter wereld kwam.
      Die Turkse moeder van Yunus is overigens een heel goede actrice, ze doet het fantastisch op de Turkse TV. Een talent.
      Alleen de manier waarop Nederland dit ene individuele geval weer massaal op een hele bevolkingsgroep projecteert komt me de keel uit. Het zou ons sieren als we Erdogan toonden hoe beschaafd, rustig en bewonderenswaardig we met dit incident kunnen omgaan in tegenstelling tot die hysterische moeder. Denk dat we daarmee verder komen dan met zijn allen massaal “Rot op!” te gaan schreeuwen.

      (in antwoord op G. Enoeg)
     • Karel Kritisch

      Misschien kan die moeder in GTST dan?

      (in antwoord op John)
     • John

      Berbers wonen heel ver van Turkije, daar moet u zich toch eens beter over informeren als u serieus wilt overkomen.

      (in antwoord op G. Enoeg)
  • John

   Templein je vraagt al deze mensen hun korte lontjes te doven en na te denken, jammer vergeefse moeite: Nederlanders zijn net zo heetgebakerd als Turken. Ze lijken zo op elkaar, dat ze dat zelf niet in de gaten hebben.

   (in antwoord op Templein)
 9. Peter Smokers

  Het wordt steeds gekker.
  Turkije leeft op de pof en als het straks instort mogen we weer bij springen.
  Denk maar niet dat wij 1 cent van Turkije krijgen.
  Dan worden de rollen omgedraaid zoals nu al het geval is.

  Nederland je bent een bananenkoninkrijk geworden.
  Ja, maak er maar een bananenrepubliek van.
  Dat zal wat uitmaken. 😉

 10. Har Davids

  Zover ik weet, is Nederland geen Turkse provincie. Met deze acties bewijst ‘de’ Turkse gemeenschap hier eigenlijk niet thuis te horen en het is jammer dat een paar schreeuwers. de heer Erdogan in de kaart spelend, nu het beeld bepalen. Als het zo belangrijk is om Turk te zijn, ook een vaag begrip, is Turkije misschien het land bij uitstek om te leven.

 11. G. Enoeg

  Mooi project X moment om die gasten eens te laten zien, desnoods voelen dat ze zich gvd moeten gaan gedragen of anders maar opzouten naar hun eigen land (zo, dat lucht op). De dialoog moet maar eens afgesloten worden.

Reacties niet toegestaan