Twee pubers schieten een baby dood voor geld

Een Amerikaanse baby van 13 maanden oud is bij een straatroof in Brunswick, Georgia, doodgeschoten. De vermoedelijke daders - twee Afro-Amerikaanse tieners van 14 en 17 -  zijn na tips van omstanders opgepakt. De dodelijke overval gebeurde donderdagochtend toen de 41-jarige Sherry West vlakbij haar huis met haar kinderwagen over straat liep. De 2 tieners liepen op haar af en eisten onder bedreiging van een vuurwapen geld. Toen West ze duidelijk probeerde te maken dat ze niets van waarde op zak had, richtten de jongens hun pistool op haar zoontje Antonio en dreigden hem dood te schieten. 'Ik smeekte ze; doe mijn baby niets aan', zo vertelde de hevig geëmotioneerde vrouw later aan persbureau AP. Het mocht niet baten: de overvallers schoten eerst West in haar been en joegen daarna een kogel door het hoofdje van Antonio.

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Ron Kersten

  Met dank aan de wapenlobby in USA… dieptriest !

  Georgia kent volgens mij de doodstraf. Minderjarig of niet, ik hoop dat ze ter dood veroordeeld worden voor deze executie. opruimen dit soort monsters want met hen komt het nooit meer goed !

  • Apekool

   Tja, waren het maar monsters. Op dezelfde manier als hier iemand bijna doodgeslagen wordt omdat ‘ie op de verkeerde plek rondloopt, zijn in de VS wapens beschikbaar die deze gevolgen hebben. Ik zie geen verschil (buiten de dramatische gevolgen uiteraard).

   Algehele onthechting van de maatschappij en gebrek aan gemeenschapszin, in het geval van deze jongens mogelijk gekoppeld aan tienerzwangerschap en gebroken gezin. Verwachten we werkelijk dat kinderen zichzelf kunnen opvoeden tot ‘goede’ burgers? Alleen in Nederland natuurlijk met onze schoolexperimenten in die richting…

   (in antwoord op Ron Kersten)
   • Bert Hilhorst

    In NL zijn ook zat wapens voor handen, die schietpartij in de Staatsliedenbuurt Amsterdam al vergeten?.

    (in antwoord op Apekool)
 2. Bert Hilhorst

  Wat ben je dan blij dat er een doodstraf in de USA is.

 3. zo maar iemand

  Ik word hier misselijk van.

Reacties niet toegestaan