Schokkende foto’s van Amerikaans ziekenhuis: coronadoden liggen op bedden en stoelen

Hoe nijpend de situatie in de VS is, blijkt uit foto's, die een ziekenhuis in Detroit aan CNN heeft vrijgegeven. Daarop is te zien hoe de doden worden opgestapeld in een kast en zelfs op stoelen worden neergelegd.

Twee bronnen vertellen anoniem aan CNN dat een kamer van het Sinai-Grace Hospital, die is bedoeld voor slaaponderzoek, tijdelijk werd gebruikt om coronadoden neer te leggen, omdat de medewerkers van het mortuarium 's nachts niet werken en de gewone bedden bezet waren. "Wat ik weet is dat we bedden tekort kwamen voor patiënten dus we konden ze niet gebruiken om doden in te leggen," vertelt een medewerker van de spoedeisende hulp.

Op de foto is te zien hoe twee dode lichamen in witte lijkzakken op een tweepersoonsbed liggen. Een ander lichaam is in de stoel naast het bed gelegd. "Het was nodig, omdat we onze koelcellen buiten nog niet hadden. Deze kamers hadden in elk geval nog bedden dus legden we ze daar neer."

Na het incident besloot het ziekenhuis buiten een draagbare koelcel neer te zetten om lichamen in op te slaan, maar ook die raakte snel vol. Twee andere ziekenhuismedewerkers bevestigen de gang van zaken aan CNN. "Lichamen werden opgestapeld op de vloer van de koelcel. Er was geen lift om de doden op een plank te leggen," getuigt een medewerker.

Bekijk de hele video bij CNN (pas op schokkend).

Bron(nen):   CNN