Waar was Jezus eigenlijk op Stille Zaterdag?

Op Goede Vrijdag stierf Jezus aan het kruis, zoals we weten. En op Paasmorgen verrees hij uit de dood. Maar waar was hij dan de zaterdag daartussen? De Huffington Post, van alle markten thuis, verdiept zich in de eeuwenlange theologie rond die vraag. Katholieken maken er graag een spannend verhaal van. Jeroen Bosch laat hem afdalen tot de hel. Andere katholieke auteurs signaleren hem op paaszaterdag in het dodenrijk. Maar de protestante theologie kwam daar tegen in het geweer. Protestanten houden het graag bij de bijbel en de auteurs van de bijbelverhalen zaten kennelijk niet in hun maag met de vraag waar Jezus de zaterdag had doorgebracht. Een zinnetje zou je als aanwijzing kunnen opvatten. Tegen een van de misdadigers met wie Jezus werd gekruisigd zei hij: "Straks zijn we samen in het Paradijs." Wat straffe protestanten betreft was Jezus die ene dag dus in het Paradijs, om vandaar uit als verrezen Jezus weer terug te keren op aarde. Als je er alles van wilt weten kun je terecht bij de Huffington Post

Bron(nen):   Huffington Post      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. drsdre

  Misdadigers in het paradijs? Het moet niet gekker worden…

  • Robert

   Dat is nu juist het bijzondere van genade: iets krijgen wat je niet kunt verdienen 🙂
   En God wil het geven aan iedereen die Hem erom vraagt.

   (in antwoord op drsdre)
   • Apekool

    Dat nodigt een zondig leven uit. Alleen even om genade vragen in je laatste ademzucht…

    (in antwoord op Robert)
 2. catchit64

  Waar blijven de harde bewijzen? Hoe kun je zo stellig geloven in iets waar je de zekerheid niet van kent? Jammer dat er geen foto’s bestaan uit die tijd.

 3. ar

  Keer het is eens om: dit absurde verhaal wordt al eeuwen door verteld. Was het onzin, dan was het allang een stille dood gestorven. Lees het boek moderne wetenschap van de bijbel maar eens. Veel wwijsheid gewenst.

Reacties niet toegestaan