Bij Google, Amazon en de BBC kunnen ze niet meer zonder de kantoorhond

Loretta Schrijver nam haar hond altijd mee naar studio van Koffietijd. Totdat hij er van de KRO-leiding niet meer in mocht, hij zou de opnames te vaak verstoren. Dom, die hond had een tv-ster kunnen worden. Zoals Miss Molly, de golden retriever van de Britse tv-presentator Andrew Neil. Zij nestelt zich tijdens de uitzending van het interviewprogram This Week gezellig op de bank. En het dier is een hit. Soms legt zij zijn kop op de schoot van de ene gast of kruipt ze eens lekker tegen de andere aan. Honderden kijkers genieten van de aanwezigheid van het dier en reageren enthousiast. Volgens The Independent is een hond op het werk een rage aan het worden. Zo moedigen Google en Amazon hun medewerkers zelfs aan hun viervoeter mee naar het werk te nemen. ‘Google's liefde voor honden is een integraal facet van onze’, meldt Google in zijn bedrijfscode. Amazon voert een soortgelijk beleid. Op sommige dagen lopen er op het hoofdkantoor in Seattle zo’n drie dozijn honden rond, uiteraard allemaal zindelijk en gevaccineerd. Volgens een onderzoek door Central Michigan University kunnen honden op de werkplek enorm nuttig zijn: ze verhogen de arbeidsmoraal en de productiviteit en verlagen het ziekteverzuim en stress. Honden kunnen zelfs verhoudingen tussen collega's bevorderen.  Wel oppassen met de kantoorfaciliteiten, die zijn meestal niet hondvriendelijk. Zo kwam de huisteckel van Tatler Magazine eerder dit jaar tussen de draaideur van het kantoor.     

Bron(nen):   The Independent      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. André Somers

  Je zou maar allergisch zijn en daar werken, of te gast zijn in zo’n TV show…

  • Loobs

   Voor wie er werkt, zou dat een probleem zijn. De meeste tv gasten staan echter te kort bloot om een allergische reactie te ontwikkelen (die minder vaak optreedt bij honden dan bij katten.) Overigens vermindert de kans op een dierenallergie met 50% als je je kinderen laat opgroeien met huisdieren. Dat is handig in een samenleving als de onze. Nog afgezien van alle andere voordelen die het oplevert voor de opvoeding van kinderen.

   (in antwoord op André Somers)
 2. Loobs

  Het werkt vast en zeker, als ijsbreker. Ik neem hondlief ook veel op sleeptouw, dat levert 9 van de 10 keer een glimlach op. Hondenhaters spot je snel genoeg om ze met rust te laten (dat zijn trouwens meestal mensen waar je toch niet veel aan hebt) Je moet natuurlijk wel ‘n hond hebben die rustig en schoon is en goed luistert, maar dat leert hij snel door dit soort sociale verkeer.

 3. jan bosscher

  Liever een kat.

Reacties niet toegestaan