De gevaarlijkste plekken ter wereld voor toeristen

De aanvallen op toeristen die onlangs in Brazilië en India plaatsvonden hebben vragen doen rijzen over de veiligheid van deze landen. De CBC stelde een interactieve kaart samen waarop te zien is welke plekken beter door toeristen vermeden kunnen worden.

Bron(nen):   The Atlantic      

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. kletsmajoor

  Geldt deze kaart ook voor vrouwen?

  • John JohnN

   Het specifieke gevaar voor vrouwen is nog meer gedragsbepaald dan het ook voor mannen is. Verder is de kaart toch al niet meer dan een onderwerp waarover eindeloos gediscussieerd kan worden en zeker geen reisadvies.

   (in antwoord op kletsmajoor)
 2. Kruisnet

  Japan geel? Ik ken geen veiliger land.

 3. Aldo Trim

  Dat Japan geel gekleurd is, is fout denk ik. Er zullen weinig plekken op de wereld zijn waar reizen zo veilig is als daar.

 4. John JohnN

  Het maakt natuurlijk wel een groot verschil of je moet oppassen voor grizzly beren of voor mensen. Ook gedraagt de ene toerist zich heel anders dan de andere en daarmee is het risico even variabel. En in welke oorden streken of gigasteden bevind je je maakt ook verschil van dag en nacht. Dit is echt weer zo’n bedenksel uit de VS. Het hele land veilig groen, hoe generaliserend kun je zijn!
  In de VS heb ik me “in the great wide open” altijd heel veilig gevoeld, maar in een stad als Chicago of Houston heel kwetsbaar, vooral voor de politie moet je oppassen. In New Orleans daarentegen was ik weer heel happy. Midden Amerika is wat link, Mexico vooral, maar Zuid Amerika is over het algemeen prima, een feest van vriendelijke mensen, zelfs in Colombia, zolang je er maar niet de bush in gaat.
  Dat Centraal Afrika, de Hoorn van Afrika en het gebied van de Perzische Golf oorlogsgebied is en dus groot risico geeft weet ieder die nieuws luistert en leest.
  In India is het gevaar voor de eigen bevolking niet te verwaarlozen, maar voor de toerist nog steeds heel beperkt, het nieuws vergroot incidenten tot reuzenproporties, net zo in India met de groepsverkrachting als in Amsterdam met het pedofielenschandaal.
  En in Australië kun je van honger en dorst omkomen als je de outback doorkruist, onvoorzichtig bent of met een gammele auto reist en buiten bereik van de gsm raakt.
  Kortom: je hebt niks aan zo’n kaart, gooi maar in de prullenbak, informeer je ter plaatse en gedraag je risico mijdend, dan zal je hoogstwaarschijnlijk niets gebeuren. Tenzij je perse bungyjumpen, cliffjumpen of trainsurfing wil uitproberen, dan kun je overal de dood vinden.

  • Kruisnet

   Als je even goed naar het kaartje kijkt kun je zo zien uit welk land dit komt. En nee, dat is niet de VS. Maar verder ben ik het met je eens.

   (in antwoord op John JohnN)
 5. Har Davids

  Hoe zit dat met Canada? Geen enkele kleurcode, terwijl het toch ook groen zou moeten zijn. Of weten de Amerikanen nog niet van het bestaan van het land af?

  • catchit64

   Amerikanen zijn het meest achterlijke volk op deze aarde dus de wereld eindigt aan de grens van dat verschrikkelijke land.

   (in antwoord op Har Davids)
 6. Dutchy

  Noord Korea onveilig? Denk dat je geen veiligere plek op aarde hebt voor toeristen, je krijgt je eigen security mee ;-). Of het een leuk land is, dat is een ander verhaal. Moet Canada niet vel groen zijn, ontzettend veilig land om doorheen te reizen, maar is nu bijna niet bestaand.

Reacties niet toegestaan