Tot welke klasse behoor jij? Doe de test

Engeland is niet tevreden met de klassemaatschappij die het is. Maar kennelijk is het te moeilijk om er helemaal afscheid van te nemen. Dus heeft de BBC in indeling van de bevolking gemaakt in mee  klassen. Zeven zijn het er volgens de omroep. En om het makkelijk te maken is er een eenvoudige test, waarmee je met het beantwoorden van een aantal vragen weet tot welke klasse je behoort

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Har Davids

  Ik ben traditional working class, volgens de test. Er wordt gekeken naar inkomen, culturele belangstelling en sociale contacten. Jammer dat er geen vragen worden gesteld over vulgariteit.

 2. Peter Smokers

  Laten we het maar op Precariaat houden. 😉

 3. Dead Silence

  Gezien mijn opleiding, inkomen, huis en sociale contacten ben ik elite, maar kom uit een doorsnee gezin en heb dito opvoeding gekregen, waar ik nog steeds trots op ben (chapeau voor mijn ouders). Tevens ben ik gewoon een boer. Ik poep op de elite, u weet wel, die zure good old PvdA-ers, etc.

  • catchit64

   Vreemd dat de waarde naar beneden ging toen ik aangaf de ik in mijn kennisenkring “farmer” aanvinkte. Leuk bedacht maar ik hecht er weinig waarde aan.

   (in antwoord op Dead Silence)
   • Vogelbeest

    Dat zegt schijnbaar weinig. Toen ik “teacher” had aangevinkt steeg ik in deel 3 bijna tot het maximum, maar toen ik er CEO bij deed steeg hoofdstuk 4 wel, maar daalde hoofdstuk 3. Scientist, accountant en Software designer hadden geen effect.

    (in antwoord op catchit64)
 4. John JohnN

  Wat een shit. Is de BBC aan het overleven als zondagskrant?

 5. nadine_v

  YES! I’m YOUNG!

Reacties niet toegestaan