“Wachten op lenteweer tot eind mei”

"Pas in de laatste tien dagen van mei krijgen we eindelijk lenteweer. Maar dan wordt het wel meteen zomers met temperaturen tot 25 graden." Dat zeggen de langetermijnvoorspellers van het commerciële Meteo België, nadat enkele dagen geleden ook al een Amerikaans weerstation gezegd had dat de lente in de Benelux pas in mei zou beginnen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws."Pas in de laatste tien dagen van mei mag ronduit lenteweer verwacht worden", stelt langetermijnvoorspeller Philippe Mievis van Meteo België. Tot dan blijft de Benelux gebukt gaan onder minder koud, maar tegelijk onstabiel weer.

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Bakker

  Zo we slaan de lente over en gaan direct door naar de zomer

 2. John JohnN

  We zijn al een aantal jaren bezig met een klimaatverandering. Steeds meer naar een landklimaat ipv zeeklimaat. Betekent lange winters met vrij abrupte overgang naar zomers.
  Of dat DE klimaatverandering is, is niet duidelijk. Zulke variaties zijn er ook in de loop van de laatste 2000 jaar geweest.
  Klimatologen in de jaren 80 (Club van Rome) hebben wel al gezegd dat een warmer of juist kouder wereldklimaat niet wil zeggen of het op een bepaalde plaats op aarde ook GEMIDDELD warmer of kouder zal zijn. Het betekent vooral dat EXTREME weerstoestanden vaker zullen optreden, was hun visie. Dat is wel wat we de laatste tijd merken: veel overstromingen in Europa en de USA, maar ook extreme droogteperioden met enorme bosbranden. Zware sneeuwval in gematigde breedten, meer tropische stormen in de Nth Atlantic-Caribe dan voorheen.

  • Heldoppantoffels

   Wat in ieder geval duidelijk is, is dat de mens nog bijzonder weinig snapt van de werking van een klimaat. Voorspellingen meer dan 2 dagen vooruit wijzigen nog regelmatig behoorlijk, laat staan dat we iets kunnen zeggen over opwarming etc.
   De invloed van CO2 op het klimaat lijkt ook enorm overdreven en ik blijf aan de angstzaaiers mbt het klimaat de vraag stellen…waarom was Nederland ooit subtropisch? Dino scheten??

   (in antwoord op John JohnN)

Reacties niet toegestaan