5 prachtige plekken in eigen land die je misschien nog niet kent

Aangezien de kans met de dag kleiner wordt dat je Toscane nog gaat halen deze zomer wordt het tijd om eens te gaan kijken naar wat ons eigen land voor moois te bieden heeft. Gelukkig zijn er nog genoeg prachtige natuurgebieden, waar het meestal niet zo druk is.

Belt-Schutsloot
In nationaal park de Weerribben ligt het plaatsje Belt-Schutsloot. Het is het ideale beginpunt voor een heerlijk boottochtje door het stille natuurgebied. Neem zelf proviand mee, huur een fluisterbootje en geniet van de rust. Groot voordeel: je vermijdt het veel te drukke Giethoorn. Bovendien is de verdere omgeving ook rijk aan natuur. Het Drentse Dwingelderveld is met zijn uitgestrekte heidevelden zeker een bezoekje waard.

Dit bericht bekijken op Instagram

“De Wieden”, beautiful nature reserve with water and reeds in Overijssel (Netherlands)#dewieden#wiedenweerribben#water#reeds#canoeing#beltschutsloot

Een bericht gedeeld door Ron Does (@rondoesphoto) op

Appingedam
Weids is de beste omschrijving van het platteland in het noorden van Groningen. Er lopen smalle fietspaadjes langs schilderachtige dorpjes als Ezinge en Garnwerd. Helemaal aan de rand van de provincie ligt het stadje Appingedam, bekend van de hangende keukentjes. Sla ook het waterrijke Lauwersmeergebied niet over, waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Wil je echt op avontuur dan kun je natuurlijk gaan wadlopen in Pieterburen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Roos | Travel • Lifestyle (@rooshazeveld) op

Garderen
Garderen is de perfecte uitvalsbasis voor wie de Veluwe wil verkennen, maar niet de drukte zoekt van de Hoge Veluwe. Er is veel toerisme, horeca en kindervertier, maar vooral wandelaars en fietsers komen aan hun trekken. Fiets naar Radio Kootwijk, wandel over de heidevelden of over het glooiende platteland. Op een steenworp afstand vind je ook een uitdagende mountainbikeroute. Vooral de variatie maakt dit gebied interessant.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht dat is gedeeld door @wildseek op

Springendal
In Twente tegen de Duitse grens vind je het sprookjesachtige Springendal. De beekjes, heuvels en watervalletjes maken dat je je echt even in het buitenland waant als je door dit gebied trekt. Niet voor niets wordt het park 'de tuin van Nederland' genoemd. Na het wandelen moet je zeker even een kijkje nemen in het mooie Ootmarsum.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Hellyfotografie (@hellyfotografie) op

Hoek van Holland
De zee blijft een aantrekkelijke zomerbestemming. Hoewel Hoek van Holland zelf niet zo speciaal is, is de kustlijn wel de moeite waard. Laat je imponeren door de Rotterdamse haven die op de achtergrond altijd aanwezig is en wandel over het brede strand naar 's Gravenzande. Mocht de horeca weer open zijn, dan kun je daar een leuke strandtent opzoeken. Wie langer blijft zal natuurlijk Den Haag en het duingebied voorbij Scheveningen gaan verkennen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Monique 🇾🇪 (@moniquegroenendijk) op