Ter dood veroordeelde Britse vrouw: ‘schiet me meteen maar dood’

In Engeland is Lindsay Sandiford (58) beroemd. Ze zit al 2 jaar in een dodencel in de beruchte Kerobokan gevangenis op Bali. Ze is ter dood veroordeeld vanwege een omvangrijke drugssmokkel. En nu deze week ook haar hoger beroep werd verworpen wil ze liever dood dan nog heel lang in de vreselijke gevangenis te zitten. 'Ik wil niet oud en afhankelijk worden in deze cel. Een kogel is tenminste snel.' De zaak van Sandiford is in Engeland beroemd. Omdat een oudere vrouw die drugskoerier is en wordt gepakt bijzonder is. Omdat een Engelse onderdaan die gaat worden geëxecuteerd de aandacht trekt, maar ook omdat Sandiford er door de Indonesische politie is ingeluisd. Ze heeft volledig meegewerkt, en veel details genoemd van de organisatie waarvoor ze werkte. Daardoor zijn de kopstukken van de drugsorganisatie gepakt. Maar die kregen een paar jaar cel, terwijl Lindsay de maximale straf kreeg en niet de bescherming die haar was beloofd. 'Ik hoef geen medelijden. Ik heb een prachtig leven gehad. Veel leuke mensen ontmoet, op heel veel plaatsen geweest. En wat ik heb gedaan is fout.' Ze heeft nog een beroepsmogelijkheid bij de hoogste Indonesische rechtbank, maar ze heeft nog niet besloten of ze daarvan gebruik gaat maken.

Bron(nen):   Mail on Sunday      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. trixie mixie

  slecte advokaatnatuurlijkendat je afhanelijk bent van dat soort mensen is er triest.
  Iedere advocaat zou zich goed moeetn inzetten voor ieder mens en niet voor een paar mensen die hen beter liggen.

 2. nadine_v

  Ik ben tegen de doodstraf en ik vind dat je gevangenen humaan moet behandelen. Maar wat ik niet snap is dat je drugs gaat smokkelen in een land waarvan je weet dat je hierdoor in een gevangenis kunt komen die erger is dan de doodstraf. Het is een volwassen vrouw en het ging om een ‘omvangrijke drugssmokkel’, geen puber die in een impuls iets stoms doet. Ze had beter moeten weten.

 3. johandevri

  In dit soort landen helpt ook geen goeie advocaat maar een zak met geld om de rechter om te kopen!!En dat heeft z enatuurlijk niet gehad… En dat is niet alleen in Indonesia zo. En inderdaad…ja ze had beter moeten weten want in dit soort landen wroden geen geintjes gemaakt met mensen die drugs smokkelen…al is het maar 50 gram wiet.

Reacties niet toegestaan